Concert Simfonic

Vineri, 23 septembrie 2022 - ora 19:00

Sala Teatrului

2 ore, o pauză

Concert

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului începând cu data de 20 septembrie 2022 și online începând din 29 august 2022.

Despre

Artiști

Dirijor SUSAN BALEY ROBINSON S.U.A

Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

În program:
Beethoven – Uvertura „Egmont”
Wagner – Preludiu și moartea Isoldei din „Tristan și Isolda”
Smetana – Vltava
Dvorak – Simfonia nr. 9 în mi minor „Din Lumea Nouă”

SUSAN BAILEY ROBINSON

Dirijor

Robinson are un doctorat în arte plastice/dirijare de orchestră de la Texas Tech University, un Master în dirijat coral/orchestral de la Ball State University și diplomă de Licență în interpretare muzicală de la Universitatea Susquehanna. Ea a lucrat cu Leonard Atherton, Gunther Schuller, Samuel Adler, Harold Farberman, Daniel Lewis, Pierre Boulez, Daniel Lewis, Donald Portnoy, Tido Dejan și alții.

Dr. Robinson este în prezent dirijor și director muzical al Pinellas Youth Symphony. Sub Dr. Robinson, PYS a interpretat Francesca da Rimini și Simfoniile nr. 4 și 5 de Ceaikovski, Uvertura pentru Die Meistersinger de Wagner, Simfonia nr. 9 „Din Lumea Nouă” de Dvorak, Scheherazade, Pines of Rome, Fountains of Rome , Firebird Suite, Petrushka, Appalachian Spring, Simfonia nr. 1 de Sibelius, Simfonia nr. 2 de Hanson, printre multe alte capodopere. De asemenea, a condus PYS în turneul său de performanță din Italia și Austria. Dr. Robinson a fost director muzical al Orchestrei Filarmonicii din Florida Centrală, Dodge City Symphony (KS), South Shore Symphony (FL) și Richey Orchestra (FL).

Robinson este de asemenea solicitată ca dirijor invitat. Angajamentele recente includ Orchestra Națională Radio din Moldova, Filarmonica Zabrze (Polonia), Orchestra Florida, Simfonia Tampa Bay, Orchestra Simfonică din Jacksonville (FL), Camerata Europaea din Berlin, Germania, Filarmonica Muntenia din Târgoviște, România, Orchestra Simfonică din Boemia de Vest în Republica Cehă, Orchestra Simfonică Academică de Stat a Ucrainei, Orchestra Filarmonică Vidin din Bulgaria, Simfonia San Angelo (TX), Simfonia Spokane (WA), Simfonia Long Bay (SC), Orchestra Simfonică Dubuque (IA), Simfonia Fayetteville (NC), Orchestra Simfonică a Congresului din Sankt Petersburg din Rusia și Filarmonica Bohuslav Martinu din Republica Cehă. În plus, ea a lucrat cu Simfonia Las Cruces, Simfonia Lubbock, Simfonia Amarillo, Simfonia Idaho Falls și Simfonia Denver.

Robinson a fost invitată să participe la Concursul internațional de dirijor Dmitris Metropoulos din Grecia, la Concursul internațional „Mario Gusella” din Italia și la Concursul internațional Kirill Kondrashin pentru tineri dirijori din Olanda. Ea a fost singura finalistă americană la Concursul internațional de dirijor Vakhtang Jordania din 2002.

Dr. Robinson predă la nivel de colegiu/universitar din 1986. În prezent este Director de Activități Orchestrale la Universitatea din Tampa unde predă și Muzică Mondială. Ea predă cor, pian, istoria muzicii și voce la St. Petersburg College. Ea a fost dirijor interimar de orchestră al University of Florida Orchestra.

Ca regizor muzical de scenă, Robinson a dirijat lucrări precum Amahl and the Night Visitors, Man of La Mancha, West Side Story, My Fair Lady, Thoroughly Modern Millie, The Sound of Music, Little Shoppe of Horrors, South Pacific, Urinetown, Putnam County Spelling Bee, Dirty Rotten Scoundrels și mulți alții. Ea are un sentiment puternic de educație și este activă ca clinician, lucrând cu dirijori tineri și ansambluri vocale și instrumentale, atât la nivel local, cât și în Statele Unite.

Media

Galerie foto