Carmina Burana

Vineri, 4 noiembrie 2022, ora 18:30
Sala Teatrului
aprox. 1 oră 15 min, fără pauză
Concert
Eveniment prezentat în cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, Ediția a 48-a.
Despre
Artiști
Soliști ALEXANDRU CONSTANTIN București, LAURA EFTIMIE, DORU IFTENE
Dirijor TIBERIU DRAGOȘ OPREA
Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”
Maestru cor ADRIAN STANACHE
Corul Colegiului Național de Arte „Regina Maria”
Pregatirea muzicală ROXANA BĂLUȚĂ, LUCIA MIHALACHE, MARIUS EFTIMIE

LAURA EFTIMIE

ELENA ROTARI

STELA SÎRBU

SILVIA SIMIONESCU

IONELA DUMA

MIHAELA IONESCU

LUCIA MIHALACHE

RĂZVAN SĂRARU

DORU IFTENE

MARIUS EFTIMIE

CRISTIAN CARAGEA

ANDRADA ȘTEFAN

NATALIA GRIBINIC

SEBASTIAN TEGZEȘIU

CĂTĂLINA ILIESCU

ADRIAN MIHAIU

BOGDAN BÎRSĂNESCU

TOMONORI SEKIGUCHI

MAYURA TAKASE

YURIA SOETA

DAIA KASHIWABA

Soprană
LAURA EFTIMIE
Soprana Laura Eftimie a absolvit Facultatea de Arte Secţia Canto a Universităţii “Ovidius” la clasa prof. Ioan Ardelean şi studiile de Masterat ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Georgeta Stoleriu. Este laureată la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de Canto şi are o bogată activitate artistică, susţinând numeroase recitaluri şi concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. În prezent este profesor de canto la Colegiul Naţional “Regina Maria” din Constanţa şi solistă la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”. Din repertoriul său amintim: Regina Nopţii – “Flautul Fermecat”, Violetta – “Traviata”, Zerlina – “Don Giovanni”, Gilda – “Rigoletto”, Anina – “O noapte la Veneţia”, Rosalinde – “Liliacul”, ş.a.

Soprană
ELENA ROTARI
Nascută în Rusia , la Celiabinski, a urmat cursurile la Colegiul muzical “P.I. Ceaikovski” din oraşul natal. În anul 1990 a absolvit Academia de Arte “Gavriil Musicescu” din Chişinău, la clasa Prof. Tamara Aliosina. Este laureată la concursurile: “A. Starcea” 1991 şi “Palermo” Italia 2000, iar din 1992 este solistă a Operei din Constanţa. A fost invitată să cânte la numeroase festivaluri internaţionale: “Taglia Cozzo” Italia, “Primăvara la Sofia”, “Marţişorul” Republica Moldova, “Coroana de Aur” Ucraina, “Celebrarea Clasicii la Bruxelles” Belgia, “Europa-Batumi 2000-2005” Georgia. A întreprins numeroase turnee în Germania, Belgia, Olanda, Italia, Israel, Rusia, Ucraina, Bulgaria unde a interpetat roluri precum: Gilda din “Rigoletto”, Violetta din “Traviata”, Desdemona din “Othello”, Lucia din “Lucia di Lammermoor”, Mimi din “Boema”, dar şi repertoriu vocal-simfonic Oratoriile “Palaus” şi “Elias” de Mendelssohn Bartholdy, “Anotimpurile” şi “Temporale Belle” de J. Haydn şi “Requiem” de G. Verdi.

Soprană
STELA SÎRBU
Absolventă a Academiei de muzică “G.Musicescu” din Chişinău la clasa profesorului P. Botezatu şi a cursurilor de specializare cu Mira Zakai (Israel). După absolvire s-a angajat la Opera din Constanţa unde a susţinut numeroase spectacole în care deţine roluri principale: ”Madama Butterfly”, ”Bal Mascat”, ”Paiaţe”, ”Cavalleria Rusticana”, ”Aida”, ”Trubadurul”, ş.a. A colaborat cu toate teatrele lirice din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Galaţi, şi a cântat pe scene importante din: Germania, Olanda, Belgia, Italia şi Republica Moldova.

Soprană
SILVIA SIMIONESCU
Soprana de coloratură, Silvia Simionescu, este artist liric la Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”. A urmat cursurile Colegiului Național Pedagogic ”Constantin Brătescu”, a absolvit cursurile Facultății de Canto a Universității ”Ovidius” din Constanța, în anul 2006, la clasa doamnei dr. Claudia Codreanu și a urmat cursuri de masterclass cu Leontina Văduva și Vasile Moldoveanu. A fost solista Operei Comice din București și colaboratoare a Operei din Ruse, Bulgaria. Printre rolurile realizate se află Regina Nopții, Papaghena, Gilda, Olympia, Constanze, Arsena, Micuța Dorothy, Valenciene, Barbarie. Iubește scena și participă la toate spectacolele și concertele în care este distribuită, dar și recitaluri și spectacole divertisment cum sunt ”O sole mio” și ”Magic Swing”.

Soprană
IONELA DUMA
Licenţiată a Academiei de Muzică “Ciprian Porumbescu” – Bucureşti la clasa prof. Silvia Voinea. Din 1997 este solistă a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, timp în care a interpretat numeroase roluri în opere şi operete.
Repertoriul său cuprinde: Annina din “Traviata”, Ines din “Trubadurul”, Contesa Ceprano din “Rigoletto”, Rosalinde din “Liliacul”, Annina din “O noapte la Veneţia”, Veta din “O noapte furtunoasă” Contesa din “Nunta lui Figaro”, Doamna 2 din “Flautul Fermecat”, Corinne din “Mam’zelle Nitouche”.

Soprană
MIHAELA IONESCU
Soprana Mihaela Ionescu este licenţiată a Universităţii de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti – 1998. A urmat cursurile de masterat în Arta Spectacolului Liric la Universitatea “Ovidius” Constanţa, la clasa prof. Lucia Cicoare şi Florenţa Marinescu – 2010. A studiat Arta Cântului Vocal cu prof. Arta Florescu, lied-ul şi muzica de cameră cu prof. Pompei Hărăşteanu şi Emilia Petrescu. A participat la cursuri de măiestrie vocală cu soprana Mariana Nicolesco şi baritonul George Crâşnaru şi la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale: “Ionel Perlea”, “Magda Ianculescu”, “Competitione dell opera” – Dreasda, “Hariclea Darclee” – Brăila. A susţinut numeroase turnee în Anglia, Germania, Franţa, Belgia. Printre rolurile interpretate: Constanze – “Răpirea din Serai”, Zerlina – “Don Giovanni”, Papagena – “Flautul Fermecat”, “Bastien şi Basienne”, Adela – “Liliacul”, Frasquita – “Carmen”, Exultate Jubilate – Mozart, etc.

Mezzosoprană
LUCIA MIHALACHE
Licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia canto, la clasa prof. Marina Mirea, şi masterandă în stilistică interpretativă vocală, la clasa reputatei profesoare Georgeta Stoleriu. În cadrul Festivalului “Opera Nights” a participat la cursuri de master class în interpretare vocală cu soprana Leontina Văduva. Este laureată a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală “Hariclea Darclée” Brăila 2001 şi răsplătită cu premiul “Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor” la “Concursul Naţional al Lied-ului Românesc” Braşov 2006. Alături de Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” a cărei angajată este încă din anul 2002, Lucia Mihalache a efectuat numeroase turnee în Olanda, Belgia, Italia, Germania, ş.a. Preocupările repertoriale ale mezzosopranei apar ca fiind dintre cele mai diverse, abordând în egală măsură repertoriul de operă și cel vocal simfonic, dar şi operetă şi muzică de film. Dintre rolurile care i-au marcat cariera, amintim: “Carmen” de Bizet, Cherubino – “Nunta lui Figaro”, Suzuki – “Madama Butterfly”, Orlofsky – “Liliacul”, Eliza – “My fair lady”, ş.a.

Tenor
RĂZVAN SĂRARU
Tenorul Răzvan Săraru este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, la clasa prof. Ionel Voineag. A participat la cursuri de măiestrie organizate de Virginia Zeani, Grace Bumbry, Raina Kabaivanska, Tom Krause, George Emil Crăsnaru. Semifinalist la Concursul “Regina Elisabeta” – Buxelles, Marele Premiu la Concursurile “Ionel Perlea” şi “Paul Constantinescu”, Premiul de excelenţă al Uniunii Criticilor şi Muzicologilor din România, pentru rolul Alfredo Germont din Proiectul “Traviata 150”. A susţinut numeroase spectacole şi concerte pe importante scene din România şi din străinătate: Germania, Japonia, Elveţia, Polonia, Austria, etc.

Tenor
DORU IFTENE
Licenţiat al Universităţii de Arte “G. Enescu” din Iaşi, este în prezent solist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”. S-a specializat sub îndrumarea maeştrilor George Emil Crăsnaru şi Georgeta Stoleriu. Repertoriul său cuprinde numeroase roluri principale: Alfredo – “Traviata”, Edgardo – “Lucia di Lammermoor”, Nemerino – “Elixirul Dragostei”, Eisenstein – “Liliacul”, Danilo – “Văduva Veselă”, Don Ottavio – “Don Giovanni”, Tamino – “Flautul Fermecat”, Ducele de Urbino – “O noapte la Veneţia”, ş.a. A efectuat numeroase turnee în străinate: Elveţia, Germania, Olanda, Spania, Belgia, Austria, Norvegia şi Israel.

Bariton
MARIUS EFTIMIE
Licenţiat al Facultăţii de Arte – Constanţa – specializarea Canto, la clasa prof. Ioan Ardelean şi a Masteratului în “Arta spectacolului liric” la clasa prof. Lucia Cicoară Drăgan. A participat la cursuri de specializare cu: George Emil Crasnaru, Maria Slătinaru Nistor şi Ionel Pantea. Laureat la concursurile: “Hariclea Darclee” – Brăila (2000 si 2001), “George Georgescu” – Tulcea (2001). Susţine o bogată activitate artistică concretizată prin numeroase recitaluri în Constanţa, Brăila şi Galaţi. A efectuat turnee artistice în străinătate cu opera constănţeană cât şi cu Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galaţi. În prezent este solist al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” pe scena căruia a interpretat roluri în: Boema, Tosca, Turandot, Madama Butterfly, Liliacul, Nunta lui Figaro, Rigoletto, Traviata, Bal mascat, Otello, Trubadurul, Văduva Veselă, Forţa Destinului.

Bariton
CRISTIAN CARAGEA
Născut în 1983, a studiat la Facultatea de Muzică Bizantină din cadrul Universităţii “Ovidius” Constanţa, finalizându-și studiile cu un master în studii biblice şi sistematice. De asemenea, este doctorand al Şcolii Doctorale de Teologie din cadrul Universităţii “Ovidius”- Constanța. A fost membru fondator şi solist al Coralei bărbăteşti “Armonia” din anul 2001 până în anul 2010. În perioada 2011-2016, a urmat cursurile avansate de canto cu maestrul Vincenzo Spatola în Madrid – Spania, în această perioadă activând ca solist şi corist în “Corala Polifónica de Ciudad Real” – Spania. A susţinut numeroase recitaluri şi concerte în: Turcia, Spania, Israel, Germania, Elveţia, Italia, Franţa, Portugalia, Bulgaria, Irlanda. Începând cu anul 2016, face parte din corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, unde s-a remarcat ca bariton, ulterior debutând în roluri solistice precum: Figaro – “Nunta lui Figaro”, Enrico – “Lucia di Lammermoor”, Alfio – “Cavalleria Rusticana”, Silvio – “Paiaţe”, Monterone – “Rigoletto”, Mandarino – “Turandot”, Silvano – “Bal Mascat”, Yamadori – “Madama Butterfly”, Morales – “Carmen”.

Pian
ANDRADA ȘTEFAN
Licenţiată a Academiei de Muzică din Cluj, pianista Andrada Ştefan este absolventă a Masteratului în Stilistica Interpretării Muzicale – Specializarea Pian, la aceeaşi Academie (2012). A participat la cursuri de măiestrie susținute de: Cordelia Hofer și Alexander Mullenbach din Salzburg, George Sava – Berlin. În palmaresul său figurează importante premii la concursuri naţionale şi internaţionale. Are o bogată activitate artistică susținând numeroase recitaluri solistice în diferite formule camerale pe scene din Constanţa şi din ţară. În prezent este prof. la catedra de pian a Colegiului Naţional de Arte “Regina Maria” din Constanţa şi maestru corepetitor la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”.

Pian
NATALIA GRIBINIC
Născuta la Chișinău, pianista Natalia Gribinic, în anul 1997 este absolventă a Colegiului Pedagogic (Bălți, Republica Moldova) iar în anul 2000 finalizează cursurile de Licență a Academiei de Muzică “Gavriil Musicescu” din Chișinău (Republica Moldova), unde studiază cu importanți Maeștri în arta pianistică precum: I.Neoneta, SS.Covalenco și A.Vardanian.
Încă din perioada studiilor a activat ca pianist corepetitor la Corul de copii al Radio- Televiziunii din Chișinău (Republica Moldova). A realizat numeroase înregistrari radio-tv.
Din anul 2001 până în prezent este angajată ca maestru corepetitor la Teatrul de Operă și Balet “Oleg Danovski”, ceea ce presupune un vast și variat repertoriu de lucrări de opera și muzică camerală. În paralel colaborează cu Universitatea Ovidius, Facultatea de Arte, Secția Canto în calitate de maestru acompaniator (coach-vocal).
Din anul 2018 până în prezent este invitată constant peste hotare la desfășurarea audițiilor internaționale de Operă și Masterclass-uri.
Între anii 2013-2015 este colaborator al Teatrului Național de Operă și Balet din orașul Mersin (Turcia), unde contribuie la pregătirea a numeroase spectacole de operă și susține diverse recitaluri.
Pianista Natalia Gribinic, își desfășurată activitate atât în țară cât și în străinătate, ceea ce i-a permis acesteia afirmarea atât în calitate de solist cât și de pianist acompaniator. Repertoriul său de acompaniament muzică de operă,opereta,muzical conține lucrări semnate de compozitori ca W. A. Mozart, G. Verdi, G.Puccini, G.Donizetti,G. Rossini ,Ch.Gounod, G. Bizet, J.Strauss,P. I. Ceaikovski,L. Bernstein,F. Loewe,E. Humperdinck,F Lehar s.a. A colaborat cu artiști de renume national și international în diverse concerte și recitaluri. Între anii 2004 – 2010 a susținut concerte solistice sub bagheta dirijorilor Florin Totan (J.S Bach – Brandenburg Concerto Nr.5 în D major) și Răzvan Cernat (C.Saint- Saens „The Carnaval of the Animals” alături de pianistul Andrei Deleanu).
Pentru bogata activitate pianistică este premiată în anul 2012 de către Asociația I.C.Bratianu la secțiunea “Cultură”.
Este membru fondator al Asociației Musica Magna, unde pune în practică tot ceea ce a acumultat atât ca pianist cât și om în cei 20 ani de activitate culturală.
Participă la numeroase concursuri și festivaluri din tară. În 2011 a câștigat alături de baritonul Cătălin Țoropoc, Marele Premiu al Festivalului Internațional a Liedului ”Ionel Perlea” (Slobozia, România).
În mai 2021 este pianist oficial al Concursului Internațional de Operă “Ionel Perlea” .
În iunie 2021 este pianist oficial la Opera Internațional Masterclass, susținut de soprana Nelly Miricioiu . În 2022 a susținut un proiect în Elveția.
Din 2009 este invitată constant să susțină recitaluri în cadrul serilor lirice și camerale a Uniunii de Creație Interpretative a Muzicienilor din România.

Violonist
SEBASTIAN TEGZEȘIU
Născut în Constanţa, violonistul Sebastian-Mihai Tegzeşiu este Licenţiat Master al Akademie der Stadt – Basel – Elveţia (2012), specialitatea Solisten Diplom la clasa Prof. Adelina Oprean şi muzică de cameră la prof. Adrian Otiker şi Thomas De Menga.
Din 1992 şi până în prezent a concertat ca solist în compania unor prestigioase Filarmonici, din ţară (Orchestra Naţională de Cameră Radio Bucureşti, Sibiu, Constanţa, Oradea, Bacău, Timişoara, Braşov, Botoşani etc.), cât şi în străinătate: Germania, Franţa, şi Elveţia. A susţinut recitaluri camerale în Germania, Finlanda, Franţa, Italia, Japonia, Elveţia, China, Anglia, Cehia şi România, şi a colaborat în postura de Concertmaestru cu Filarmonica Naţiunilor – Germania, Filarmonica “George Enescu” – Bucureşti, ca instrumentist cu Collegium Musicum – Basel, Aargauer Symphony Orchestra, Biel Symphony Orchestra, Orchestra de cameră – Aargauer, Wurth Phylharmonie, Orchestra de cameră “Virtuossi” – Bucureşti şi Orchestra Naţională Radio – Bucureşti. A cântat sub bagheta unor prestigioşi dirijori: Dennis Russel Davis, Valery Gergiev, Mario Venzago, Kent Nagano, Roman Kofman, Walter Hilgers, Justus Franz, Antonello Manacorda, Alexander Soddy, Attillio Cremonesi, Cristian Mandeal, Petre Sbarcea, Ovidiu Balan, Ilarion Ionescu – Galaţi, Horia Andreescu, Florin Totan, ș.a. Este laureat la numeroase competiţii naţionale şi internaţionale, din care amintim: “Jeunesses Musicales” – Bucureşti, finalist al Concursului “Tibor Varga” – Sion, Premiul I la“Orpheus” – Swiss Chamber Music Competition – Geneva (2011, 2012), “Rotary Atheneum” – pentru întreaga activitate concertistică, Premiul de Excelenţă al Ministerului Educaţiei, pentru merite culturale deosebite. A realizat înregistrări pentru numeroase posturi de radio şi televiziune naţionale, cât şi internaţionale. Între 2016 – 2018 este Prim Concertmaestru al Stadttheater und Karnstner Sinfonie Orchestra din Klagenfurt – Austria.

CĂTĂLINA ILIESCU
În anul 2016 a absolvit Liceul de coregrafie „Floria Capsali” din București, apoi, timp de 2 ani și jumătate s-a alaturat Operei Naționale București. Din 2019 dansează la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” unde a interpretat diverse roluri, printre care Julieta din baletul „Romeo și Julieta”, Trandafirul din baletul „Frumoasa și Bestia”, Mercedes din baletul „Don Quijote”, Zulma din baletul „Giselle”, Pas de trois din „Lacul Lebedelor” și Primăvara din „Cenușăreasa” .

ADRIAN MIHAIU
Este absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti, promoţia 2003. După o perioadă în care a făcut parte din ansamblul Operei Naţionale Bucureşti şi mai apoi al Teatrului Sârb din Novi Sad, este angajat la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, reuşind în scurt timp să acumuleze experienţă şi să promoveze ca solist. A interpretat cu pasiune roluri dificile precum: Bufonul – “Lacul lebedelor”, Pas-de-deux Prietenii, Hans – “Giselle”, Dans Chinez – “Spărgătorul de nuci”, Patru Cavaleri, Pas-de-deux Pasărea Albastră – “Frumoasa din pădurea adormită”, Corbul – “Crăiasa Zăpezii”, Prinţul – “Cenuşăreasa”, Romeo – “Romeo şi Julieta. Alte spectacole din repertoriul său sunt: ”Agon”, ”Arlechinada”, ”Peer Gynt”, ”L’heure d’or de Paris”, ”Max şi Moritz”, ”Amor Caliente”. În anul 2009, împreună cu Irina Ganea-Mihaiu, a obţinut Premiul pentru cel mai bun cuplu la Concursul Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan de la Sibiu, iar în anul 2013, în cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale, a fost desemnat cu “Premiul pentru cel mai bun solist de balet”.

BOGDAN BÎRSĂNESCU
Absolvent al Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” Bucureşti (2010) şi Licenţiat al Universităţii de Ştiinţe şi Arte “Gheorghe Cristea” Bucureşti, secţia Coregrafie (2013), Bogdan Bîrsănescu este în prezent angajat al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Constanţa, după ce, timp de doi ani a făcut parte din corpul de balet al Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” din Bucureşti. Repertoriul său cuprinde roluri solistice în balete precum: “Giselle”, “Agon”, “Don Quijote”, “Cenuşăreasa”, “Spărgătorul de nuci”, “Lacul Lebedelor”, “L’heure d’or de Paris”, “Noaptea Walpurgiei, “Amor Caliente”, “Don Quijote”, “Romeo şi Julieta”, “Crăiasa Zăpezii”. În anul 2018, a debutat ca prim – solist în premiera naţională a baletului “Frumoasa şi Bestia”, în rolul Bestiei. A efectuat numeroase turnee în ţară şi în străinătate.

TOMONORI SEKIGUCHI
A început să studieze baletul la Academia de Balet Sekiguchi Yoshikawa din Japonia. Își continuă studiile la Școala Națională de Balet din Lisabona, Portugalia. În 2018, câștigă locul al II-lea la Festivalul Internațional de Dans TANZOLIMP. În 2018 se alătură Baletului Sarasota, SUA, iar din 2020 Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”.

MAYURA TAKASE
Născută în 1992, a studiat la “National Opera of Ukraine – Kiev. Este absolventă a “Ariake New City Ballet School” din Tokio – Japonia în 2011. În perioada 2011 – 2012, a făcut parte din corpul de balet al “Atlantic City Ballet” din New Jersey – S.U.A., iar din 2012 până în 2014, a fost colaborator al Operei Naţionale Române Iaşi. Este laureată a unor importante concursuri de balet, din care amintim: Premiul I la “All Japan Ballet Competition” – Nagoya 2009, Premiul I la “All Japan Ballet Competition” Namue 2011, Premiul III la “World Ballet Competition” Sibiu 2015, Premiul III la “Japan Ballet Competition” Fukuoka 2015, ş.a. Din anul 2014, s-a alăturat colectivului de balet al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, alături de care a evoluat în roluri de ansamblu, dar şi solistice, în balete precum: “Cenuşăreasa”, “Don Quijote”, “Lacul Lebedelor”, “Max şi Moritz”, “Giselle”, “Spărgătorul de nuci”, “Romeo şi Julieta”, “Crăiasa zăpezii”, “Frumoasa şi Bestia”, ş.a.

YURIA SOETA
Născută în 1992, a studiat la “Classical Ballet Academy” S.O.U. din Japonia, unde a absolvit în anul 2010. A urmat cursurile de aprofundare a ştiinţei dansului la “Young Ballet International Furth” – Nurnberg, Germania, “Akademie des Tanzes University Mannheim” – Germania, şi ulterior, la “Budapest Dance Theatre’s DEPO Elite Training Program – Ungaria.
A studiat cu profesori precum: Kyoto Fujita, Henrike Guha, Volkard Samuel Guist, Paul Haze, Birgit Kail Vladimir Klos, Alexandre Kalibabchuck, Bela Fodi, etc. Este laureată a unor importante concursuri de balet: “The Kralove Competition” 2011 – Cehia “, 32eme Prix Carpeaux” 2012 – Franţa, “The Assky Strevicek Competition” 2012 – Cehia, ş.a. În perioada 2014 – 2015, a făcut parte din Corpul de Balet al “Badisches Staatstheater” – Karlsrue, Germania, iar din anul 2016 este componentă a Companiei de Balet din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”. Repertoriul său cuprinde roluri de ansamblu, dar şi solistice în balete precum: “Giselle”, “Don Quijote”, “Cenuşăreasa”, “Spărgătorul de nuci”, “Lacul Lebedelor”, “L’heure d’or de Paris”, “Amor Caliente”, “Don Quijote”, “Romeo şi Julieta”, “Crăiasa Zăpezii”, “Frumoasa şi Bestia”. A efectuat numeroase turnee în ţară şi în străinătate.

DAIA KASHIWABA
S-a alăturat Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din anul 2015. Până atunci a urmat cursurile școlii de balet ”Hallelujah” din Japonia și ale Școlii de Dans din cadrul Conservatorului Național din Lisabona, Portugalia. I-a avut ca profesori pe Mikhail Zavialov, Pedro Carneriro și Catarina Moreira. Repertoriul său cuprinde roluri solistice în ”Romeo și Julieta” (Mercuțio, Benvolio), ”Spărgătorul de nuci” (Dans spaniol), ”Max și Moritz” (Max), ”Lacul Lebedelor” (Dans spaniol, Pas de trois) și altele.