NATALIA GRIBINIC
Natalia Gribinic este absolventă a Colegiului Pedagogic din orașul Bălți și a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Republica Moldova (atunci denumită Academia de Muzică Gavriil Musicescu), promoția 2001, specializarea Interpretare instrumentală (Pian), unde a studiat cu importanți maeștri ai artei pianistice (S. S. Covalenco, A. Vardanian, I. Neoneta). În prezent urmează cursurile de doctorat la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, sub îndrumarea prof. univ. dr. habil. Cezara Petrescu.
Din 2001 până în 2013 și din 2015 până în prezent, este maestru corepetitor la Teatru de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, ceea ce presupune un vast și variat repertoriu de lucrări de operă și muzică camerală. Între anii 2013-2015 colaborează cu Teatrului Național de Operă și Balet din orașul Mersin, Turcia, unde contribuie la pregătirea a numeroase spectacole de operă și susține diverse recitaluri.
După o perioadă în care a fost cadru didactic asociat, din anul 2024 este asistent universitar drd. la Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța.
Pianista Natalia Gribinic își desfășoară activitatea atât în țară cât și în străinătate, aceasta afirmându-se atât în calitate de solist cât și de pianist acompaniator. Repertoriul său conține lucrări ale compozitorilor W. A. Mozart, G. Rossini, G. Donizetti, G. Verdi, G. Puccini, Ch. Gounod, G. Bizet, J. Strauss, P. I. Ceaikovski, L. Bernstein, F. Loewe, E. Humperdinck, F. Lehar ș.a. A colaborat cu artiști de renume național și internațional în diverse concerte și recitaluri, de exemplu sub bagheta dirijorilor Florin Totan (J.S. Bach, Brandenburg Concerto Nr. 5 în Do major) sau Răzvan Cernat (C. Saint-Saëns, Le Carnaval des animaux). Din 2009 a fost invitată constant să susțină recitaluri în cadrul serilor lirice și camerale a Uniunii de Creație Interpretative a Muzicienilor din România. Din anul 2018 până în prezent este invitată constant peste hotare la desfășurarea audițiilor internaționale de Operă și Masterclass-uri. În anii 2021, 2022 și 2024 a fost pianist oficial al Concursului Internațional de Operă Ionel Perlea din Slobozia. În iunie 2021 este pianist oficial la Opera Internațional Masterclass, susținut de soprana Nelly Miricioiu. Din 2022 a susținut mai multe proiecte în Elveția.
Pentru bogata activitate pianistică este premiată, în anul 2012, de Asociația I. C. Brătianu, la secțiunea Cultură.
Este membru fondator al Asociației Musica Magna, unde pune în practică tot ceea ce a acumulat în cei peste 20 ani de activitate.