RECITAL CAMERAL DE MUZICĂ ROMÂNEASCĂ și SEARĂ LIRICĂ

Recital

Miercuri, 7 noiembrie 2018 – ora 18.30 – Sala Teatrului

RECITAL CAMERAL DE MUZICĂ ROMÂNEASCĂ
în colaborare cu Univ. Ovidius – Facultatea de Arte

Solişti
MIRELA VOICU, CARMEN ANGHELOIU, ADRIAN ROȘU
La pian
ANDREEA BRATU, ILIANA VELESCU
Recitator
GEO DOBRE
Prezintă
MARIANA FRĂȚILĂ
Lucrări din creația compozitorilor
Daniela Cojocaru, Diamandi Gheciu, George Balint, Dinu Lipatti, Alexandru Zirra, Dan Bălan

SEARĂ LIRICĂ
Pildă de istorie – Lecție de cultură

Solişti
DANIELA VLĂDESCU, LAURA EFTIMIE, MIHAELA IONESCU, ELENA ROTARI
STELA SÎRBU, MARIUS EFTIMIE, MĂDĂLIN BĂLDĂU, BOGDAN OCHEȘEL
La pian NATALIA GRIBINIC

A urmat cursurile Liceului de Muzică “Dinu Lipatti” din Bucureşti la clasa prof. Cornelia Şerban şi licenţiată a Universităţii de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti – 1998. Cursuri de masterat în Arta Spectacolului Liric la Universitatea “Ovidius” Constanţa, la clasa prof. Lucia Cicoare şi Florenţa Marinescu şi Arta Cântului Vocal cu prof. Arta Florescu, lied-ul şi muzica de cameră cu prof. Pompei Hărăşteanu şi Emilia Petrescu; cursuri de măiestrie vocală cu soprana Mariana Nicolesco şi baritonul George Crâşnaru. A susţinut numeroase turnee în Anglia, Germania, Franţa, Belgia. Printre rolurile interpretate: Constanze – “Răpirea din Serai”, Zerlina – “Don Giovanni”, Papagena – “Flautul Fermecat”, “Bastien şi Basienne”, Adela – “Liliacul”, Frasquita – “Carmen”, Exultate Jubilate – Mozart, etc.

Este absolvent al Facultăţii de Arte – Interpretare Muzicală – Canto din cadrul Universităţii “Ovidius” în anul 2015 şi masterand în Arta Spectacolului Liric la aceeaşi universitate, în anul 2017. Din anul 2013, a început colaborarea cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” iniţial ca artist liric în corul Operei, ulterior remarcându-se ca tenor-solist în roluri precum: Nemorino din “Elixirul Dragostei”, Erster Priester, Erster Geharnischter şi Sklaven din “Flautul Fermecat”, Basillio şi Don Curzio din “Nunta lui Figaro”, Pedrillo din “Răpirea din Serai”, Giudice şi Servo di Amelia din “Bal Mascat”, Gastone din “Traviata”, Normanno din “Lucia di Lammermoor”, Remendado din ”Carmen”, Freddy din “My fair Lady”.

Născut în 1979 la Constanţa, absolvent al Universităţii de Muzică “George Enescu’” – Iaşi, promoţia 2003, clasa profesor univ. dr. Corneliu Solovastru. Participă la cursurile de masterat ale maeştrilor: Aida Abagief, Dan Iordăchescu, Corneliu Fănăţeanu, Bianca Ionescu, Jose van Dam (Bruxelles). În perioada 1998 – 2007 este artist liric al Operei Constanţa şi colaborator al Operei Royale de Wallonie – Belgia, în perioada 2007-2009. În prezent, este solist colaborator al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa. A efectuat turnee în Germania, Olanda, Belgia, Spania, etc.

Absolventă a Academiei de Muzică “Gavriil Musicescu” din Chișinău, Natalia Gribinic a studiat pianul cu importanți maeştrii: I. Neoneta, S.S. Cavalenco și A. Vardanian. Încă din perioada studiilor a activat ca pianist corepetitor la Corul de copii al Radio Televiziunii Chișinău. A realizat numeroase înregistrări radio-tv și a realizat numeroase înregistrări pentru posturile naționale de radio și televiziune. Din 2001 până în prezent este Maestru corepetitor al Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Constanța, unde desfășoară o bogată activitate artistică. În 2010 a fost pianist corepetitor la clasa de canto a Facultății de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” Constanța. A participat la numeroase concursuri și festivaluri din țară. În 2011 a câștigat alături de baritonul Cătălin Țoropoc, Marele Premiu al Festivalului Internațional de Interpretare a Liedului “Ionel Perlea”- Slobozia. În anii 2004 și 2010 a susținut concerte solistice sub bagheta dirijorilor Florin Totan și Răzvan Cernat. A fost premiată în 2012 de către Asociaţia I.C. Brătianu la secțiunea “Cultură” și este membru fondator al Asociației “Musica Magna”. Din 2015 până în 2016 a fost maestru corepetitor la Teatrul de Opera din Mersin, Turcia.