NABUCCO

G. Verdi

Operă în 3 acte

Duminică, 18 noiembrie 2018 – ora 18.30 – Sala Teatrului

Regia artistică CARMEN DOBRESCU
Scenografia CĂTĂLIN I. ARBORE

Conducerea muzicală GHEORGHE STANCIU

Solişti
IONUȚ PASCU București, MADELEINE PASCU București, OREST PÎSLARIU București, DORU IFTENE, STELA SÎRBU, CONSTANTIN ACSINTE, MĂDĂLIN BĂLDĂU debut, MIHAELA IONESCU

Maestru cor ADRIAN STANACHE

Licenţiat al Conservatorului “George Enescu” Iaşi, secţia Pedagogie instrumentală, specialitatea violoncel, absolvă secţia Compoziţie – Dirijat orchestră. În 1976 este angajat ca dirijor la Teatrul Liric Constanţa unde acumulează în decursul anilor un repertoriu de peste 40 de titluri de spectacole de operă, operetă, balet şi vocal-simfonice cu care efectuează numeroase turnee artistice în ţară şi în străinătate. În 1997 a fost numit Director General al Teatrului Muzical “N. Leonard” din Galaţi, iar în anul următor Manager – Director al Operei Constanţa. Împreună cu orchestra şi corul Operei din Constanţa înregistrează trei CD-uri: Requiem de G.Verdi, Requiem de G. Faure şi Oratoriul “Paulus” de F.Mendelssohn. A participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional de Operă şi Balet de la Constanţa. Pentru întreaga carieră artistică, ziarul Cuget Liber din Constanţa l-a numit în 2001 Omul anului, iar în 2002 revista Tomis a declarat “cea mai bună operă a anului ”Madama Butterfly” sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu”. Între anii 2005 – 2012 a efectuat numeroase turnee cu spectacole de operă în Marea Britanie în organizarea agenţiei “Ellen Kent”. În anul 2015, în cadrul Galei Operelor Naţionale din România – organizată de către Opera Naţională Iaşi, maestrului Gheorghe Stanciu i se decernează “Premiul pentru întreaga activitate”.

Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti – secţia canto şi masterand al aceleiaşi universităţi, a participat la cursuri de măiestrie vocală cu profesori renumiţi precum: soprana Mariana Nicolesco, Virginia Zeani (SUA), Theodore Coresi (Austria) şi Toma Popescu. A primit “Premiul special” al juriului la Festivalul şi Concursul de Lied Românesc de la Braşov şi a fost laureat al Festivalului Internațional de Canto „Hariclea Darclée” . A susţinut numeroase recitaluri şi concerte vocal-simfonice, atât în ţară, căt şi în străinătate. Activitatea sa artistică destul de bogată, cuprinde roluri principale în opere şi operete celebre, precum: “Nabucco”, “Don Giovanni”, “Aida”, “Elixirul Dragostei”, Bărbierul din Sevilla”, “Tosca”, “Rigoletto”, “Bal Mascat”, “Traviata”, “Madama Butterfly”, “Vânzătorul de păsări”, “My fair lady”, “Liliacul’, “Silvia”, “Contesa Maritza”, ş.a. În prezent este solist la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical “Ion “Dacian” din Bucureşti.

Absolventă a Academiei de muzică “G.Musicescu” din Chişinău la clasa profesorului P. Botezatu şi a cursurilor de specializare cu Mira Zakai (Israel). După absolvire s-a angajat la Opera din Constanţa unde a susţinut numeroase spectacole în care deţine roluri principale: ”Madama Butterfly”, ”Bal Mascat”, ”Paiaţe”, ”Cavalleria Rusticana”, ”Aida”, ”Trubadurul”, ş.a. A colaborat cu toate teatrele lirice din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Craiova, Galaţi, şi a cântat pe scene importante din: Germania, Olanda, Belgia, Italia şi Republica Moldova.

Absolvent al Academiei de Muzică „George Enescu” din Iaşi, Constantin Acsinte a activat în corul Filarmoncii „Moldova” din Iaşi în perioada 1976-1987, timp în care a susţinut numeroase partituri solistice la concertele vocal-simfonice. Este semifinalist la Concursul Internaţional de Canto „Francisco Vinas” de la Barcelona secţiunea oratoriu-lied. Începând cu anul 1987 – este solist al Operei Constanţa şi colaborator în spectacolele Teatrelor de Operă din Craiova, Timişoara, Galaţi, alături de care a participat în toată această perioadă la turnee artistice din Ucraina, Italia, Olanda, Franţa, Belgia, Germania, Portugalia. În anul 1998 a colaborat ca asistent regie al Operei Constănţene şi a Companiei Olandeze „Euro Stage”.

Galerie foto

Fotografii din arhiva TNOB