CRĂIASA ZĂPEZII

J. Sibelius / E. Grieg

Balet în 2 acte

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018 – ora 18.30 – Sala Teatrului

Regia și coregrafia HORAŢIU CHERECHEŞ
Scenografia NATALIA KORNILOVA

Solişti
ADRIAN MIHAIU, IRINA GANEA-MIHAIU, MAYU TAKAHASHI, DOUGLAS STEWART, BOGDAN BÎRSĂNESCU, MAYURA TAKASE, MIZUKI KUBOTA, YURIA SOETA

Prim-solistă a TNOB “Oleg Danovski”, Irina Ganea-Mihaiu şi-a pus în valoare expresivitatea, lirismul, concentrarea şi seriozitatea, ajungând astfel să danseze roluri solistice printr-o dăruire exemplară şi dorinţă debordantă de a dansa şi de a se autodepăşi, excelând în partiturile clasice: Odette-Odille, Pas de Trois, Lebedele mici, Dans Napolitan – “Lacul Lebedelor”, Dans Chinez, Pastorala, Zâna Gheţii, Clara – “Spărgătorul de nuci”, Cenuşareasa, Sora vitregă – “Cenuşăreasa”, Mona, Zulma, Mirtha, Giselle în “Giselle”, Zâna Candoare, Pas de deux-Pasărea albastră, Prinţesa Aurora în “Frumoasa din pădurea adormită”, Julieta “Romeo şi Julieta”, Gretchen “Crăiasa Zăpezii”, Belle “Frumoasa şi Bestia”. De asemenea, a excelat în balete neoclasice precum: ”Agon”, ”L’heure d’or de Paris”, sau “Amor Caliente”, balete care i-au evidenţiat calităţile fizice şi tehnice, dar şi plasticitatea mişcării. În anul 2009, împreună cu Adrian Mihaiu, a obţinut Premiul pentru cel mai bun cuplu la Concursul Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan de la Sibiu.

Absolventă a Şcolii de Balet din Niigata – Japonia şi Licenţiată a Universităţii Academice de Muzică şi Artele Spectacolului din Munchen 2014. Laureată a mai multor concursuri de balet, din care amintim: Premiul II la “Yokosuka International Competition”, Premiul I la “Namue Ballet Competition”, Premiul III la “All Japan Dance Competition”. În 2008 obţine o bursă la “Royal Ballet School of Antwerp”. Din septembrie 2015 face parte din Compania de Balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, debutând ca solist în Prietenele Julietei – “Romeo şi Julieta”. În prezent, a mai adăugat în repertoriul său roluri solistice precum: Mercedes “Don Quijote”, Mirtha “Giselle”, Crăiasa “Crăiasa Zăpezii”, Zâna “Cenuşăreasa”, Violin “Frumoasa şi Bestia”. A efectuat turnee în ţară şi străinătate, alături de compania de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”.

Născută în 1992, a studiat la “Classical Ballet Academy” S.O.U. din Japonia, unde a absolvit în anul 2010. A urmat cursurile de aprofundare a ştiinţei dansului la “Young Ballet International Furth” – Nurnberg, Germania, “Akademie des Tanzes University Mannheim” – Germania, şi ulterior, la “Budapest Dance Theatre’s DEPO Elite Training Program – Ungaria. A studiat cu profesori precum: Kyoto Fujita, Henrike Guha, Volkard Samuel Guist, Paul Haze, Birgit Kail Vladimir Klos, Alexandre Kalibabchuck, Bela Fodi, etc. Este laureată a unor importante concursuri de balet: “The Kralove Competition” 2011 – Cehia “, 32eme Prix Carpeaux” 2012 – Franţa, “The Assky Strevicek Competition” 2012 – Cehia, ş.a. În perioada 2014 – 2015, a făcut parte din Corpul de Balet al “Badisches
Staatstheater” – Karlsrue, Germania, iar din anul 2016 este componentă a Companiei de Balet din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”. Repertoriul său cuprinde roluri de ansamblu, dar şi solistice în balete precum: “Giselle”, “Don Quijote”, “Cenuşăreasa”, “Spărgătorul de nuci”, “Lacul Lebedelor”, “L’heure d’or de Paris”, “Amor Caliente”, “Don Quijote”, “Romeo şi Julieta”, “Crăiasa Zăpezii”, “Frumoasa şi Bestia”. A efectuat numeroase turnee în ţară şi în străinătate.

Născută în 1992, a studiat la “National Opera of Ukraine – Kiev. Este absolventă a “Ariake New City Ballet School” din Tokio – Japonia în 2011. În perioada 2011 – 2012, a făcut parte din corpul de balet al “Atlantic City Ballet” din New Jersey – S.U.A., iar din 2012 până în 2014, a fost colaborator al Operei Naţionale Române Iaşi. Este laureată a unor importante concursuri de balet, din care amintim: Premiul I la “All Japan Ballet Competition” – Nagoya 2009, Premiul I la “All Japan Ballet Competition” Namue 2011, Premiul III la “World Ballet Competition” Sibiu 2015, Premiul III la “Japan Ballet Competition” Fukuoka 2015, ş.a. Din anul 2014, s-a alăturat colectivului de balet al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”, alături de care a evoluat în roluri de ansamblu, dar şi solistice, în balete precum: “Cenuşăreasa”, “Don Quijote”, “Lacul Lebedelor”, “Max şi Moritz”, “Giselle”, “Spărgătorul de nuci”, “Romeo şi Julieta”, “Crăiasa zăpezii”, “Frumoasa şi Bestia”, ş.a.

Galerie foto

Fotografii realizate de Corina Radu