A WHOLE NEW WORLD

Concert simfonic

Vineri, 16 noiembrie 2018 – ora 18.30 – Sala Teatrului

Dirijor IONUȚ PASCU
Solişti
MADELEINE PASCU București, SMARANDA DRĂGHICI, DANIELA VLĂDESCU, DORU IFTENE, RĂZVAN SĂRARU
Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”
Maestru cor ADRIAN STANACHE

Soprana Madeleine Pascu a studiat arta cântului la Universitea Naţională de Muzică din Bucureşti, pregătindu-se astfel pentru marea provocare: Scena. După licenţa din anul 2001, unde a prezentat integral rolul Donna Anna din opera “Don Giovanni”, de W. A. Mozart, sub atenta îndrumare a maeştrilor Hero Lupescu şi Constantin Petrovici – şi-a început cariera solistică (la vârsta de 25 de ani), debutând cu succes în rolul titular din ‘’Madama Butterfly’’, de G. Puccini, pe atunci facând parte din colectivul de solişti ai Operei din Constanţa. Pe scena de operă sau în sălile de concert, o regăsim pe Madeleine Pascu acoperind părţile dificile de soprană lirico-spinto, cu nuanţe dramatice destul de pronunţate, cum ar fi: Turandot, Santuzza, Lady Macbeth, Senta, Ortrud şi multe altele asemenea acestora, unele dintre ele aflându-se chiar la confluenţa dintre vocea de soprană şi cea de mezzo. Toate aceste performanţe au atras atenţia atât în ţară, cât şi în străinătate, onorând invitaţiile de a cânta în repetate rânduri în Italia, Germania sau Canada. Repertoriul său se extinde şi în lumea operetei, fie că este vorba despre Rosalinda din “Liliacul”, sau Hanna din “Văduva Veselă”. Alte roluri importante din cariera sopranei, sunt: Amelia – “Bal Mascat”, Abigaille – “Nabucco”, Cio-Cio-San – “Madama Butterfly”, Santuzza – “Cavalleria Rusticana”, Floria Tosca – “Tosca”, Donna Anna – “Don Giovanni”, etc. În prezent, Madeleine Pascu este solistă a Operei Naționale București.

Soprana Daniela Vlădescu este licenţiată a Conservatorului “C. Porumbescu” Bucureşti la clasa prof. Arta Florescu şi Eugenia Moldoveanu. Pe parcursul carierei sale a fost solistă a Teatrului Muzical Braşov, a Operei Naţionale Bucureşti, iar din 1993 până în prezent solistă a Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, pe a caror scene şi nu numai, a dat viaţă multor roluri: Violetta “Traviata”, Pamina, Papagena, Regina nopţii “Flautul fermecat”, Adina “Elixirul dragostei”, Rosinna “Bărbierul din Sevilla”, Cio-Cio San “Madama Butterfly”, Adela “Liliacul”, Stasi “Silvia”, Maria “West Side Story”, Mi Tsu Ti “Marco Polo”, Martha “Lăsaţi-mă să cânt”, etc. A colaborat cu aproape toate posturile de radio şi televiziune şi cu majoritatea Teatrelor Lirice şi a Orchestrelor Simfonice din ţară. A întreprins turnee artistice în Italia, Israel, Japonia, Canada, Turcia, Bulgaria, China, Germania, Moldova, Olanda, Ukraina, Ungaria, Egipt, s.a. Din 2006 este Manager al Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski”

Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti în 2009, a studiat cu prof. Renato Bruson în Italia (2006), cu prof. Maria Slatinaru-Nistor la TNOB “Oleg Danovski” (2009) şi cu prof. Marina Krilovici la Opera Naţională Bucureşti (2010). Repertoriul său cuprinde: Barbarina, Sussana – “Nunta lui Figaro”, Gianetta – “Elixirul Dragostei”, Gilda – “Rigoletto”, Zerlina – “Don Giovanni”, Adele – “Liliacul”, Violetta Valery – “Traviata”, Lucia – “Lucia di Lammermoor” şi Oscar – “Bal Mascat”, ş.a.

A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti la clasa prof. Dorin Teodorescu şi la clasa de regie a lui Hero Lupescu. După terminarea studiilor, timp de 3 ani, a fost solist al Operei constănţene, după care devine solist al Operei Naţionale Bucureşti şi să revină pe băncile Universităţii bucureştene pentru a studia de data aceasta dirijatul de orchestră la clasa maestrului Cristian Brâncuşi. A participat timp de 2 ani la Milano la cursurile de masterat ale dirijorului Vittorio Parisi. Ca solist are un repertoriu vast, cuprinzând roluri diverse pe care le-a cântat pe numeroase scene atât din ţară, cât şi din străinătate: Olanda, Canada, Australia, Coreea de Sud, Ungaria, Albania, Italia, Israel, Rusia şi Germania. A dirijat Orchestra de Cameră Radio, Filarmonicile din Bacău, Constanţa, Opera din Skopje şi Tirana.

Galerie foto

Fotografii realizate de Corina Radu