Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Program

Filtru: Categorie
 • Balet
 • Concert
 • Festival
 • Musical
 • Opera
 • Opereta
 • Recital
 • Seara camerala
 • Seara lirica
 • Spectacol pentru copiii

Agenda

 1. Mai
  6
  Dum
  2018

  1. MAGIC SWING Divertisment vocal-coregrafic @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 20:30

   Concepţie spectacol  GABRIELA DOBRE

   Coregrafia  IULIAN GHENCEA

   Asistent coregrafie  PETRONELA IORDACHE

   Light design  STEFAN STERIAN

   Regia tehnică  ADRIAN RENEA

   Solişti 

   DANIELA VLĂDESCU, RALUCA DARABAN

   VERONICA RĂCEALA, MARIA CERNAT

   GABRIELA DOBRE, CRISTIAN PARMAC

   ADRIAN PÎRLEA, IULIAN BRATU

   OCTAVIAN MINEA, BOGDAN OCHEŞEL

   Balet

   PETRONELA IORDACHE, RENATA SOARES

   IGUACEL SANCHEZ, MARIAN BASARABEANU

   DAIA KASHIWABA, FRANCESCO DE BENEDICTIS

   Dansatori
   HORIA GABRIEL IORDACHE, ANDREEA DANIELA PIEPTEA

   CRISTIAN ALEXANDRU PANDURU, MĂLINA GABRIELA PRIAN

   ANDREEA GUTU

   Afla mai multe despre spectacol >>>

 2. Mai
  9
  mie
  2018

  1. BALADA „UN SECOL DE MUZICĂ” @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 20:00

   Solişti

   ALEXANDRU TOMESCU  vioară

   ANGELA DRAGHICESCU  pian

   Corala „CANTUS MUNDI”

   ÎN PROGRAM

    Mihail Jora – Mica suita , op. 3 pentru vioara si pian (1917)

   Dinu Lipatti – Tema cu variatiuni din Sonatina op.1 (1933)- Dedicatie: „A Monsieur Mihail Jora”

    George Enescu – Legenda (1906)

    George Enescu – Aubade (1899)

   George Enescu – HoraUnirii pentru vioara si pian (1917)

   Constantin C. Nottara – Siciliana pentru vioara si pian, op. 1, No. 1 (1925)

   Dedicatie: Maestrului George Enescu

   Mircea Chiriac – Serenada pentru vioara si pian (1937)

   Dumitru Capoianu – Habanera (1987)

   Tiberiu Olah – Sonatina pentru vioara si pian (1953)

   Ciprian Porumbescu – Balada cu cor (aranjamentGrigoreCudalbu) (1880)

   ALEXANDRU TOMESCU  Violonist

   Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naşte un Univers locuit de creaturi sonore fascinante care se desprind din culoare şi densitate sonoră, toate menite să subjuge publicul aflat în sală.

   Alexandru Tomescu a dovedit că poate îmblânzi orice formă de muzică, mai ales după proiectul „Paganini – înger sau demon”, care a marcat un hotar în cariera lui. A fost momentul în care violonistul şi-a regândit identitatea şi care marchează o cotitură radicală în drumul pe care Alexandru Tomescu a pornit acum câţiva ani, acela spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice. Într-adevăr, de când a revenit în ţară, după studii în Elveţia cu Tibor Varga şi Statele Unite ale Americii cu Eduard Schmieder, Alexandru a dorit să demonstreze că muzica clasică este o fereastră spre armonia cu sine şi cu celălalt, o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora.

   După o mai mult decât fructuoasă carieră realizată în Europa și în lume, presărată cu succese în săli precum Théâtre des Champs Elysées – Paris, Carnegie Hall – New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, Alexandru a revenit în România, unde s-a implicat în organizarea unor turnee naţionale de muzică clasică, realizate exclusiv din fonduri private. A înţeles că neconvenţionalul, ca îmbinare între profesionalism şi inovaţie este cheia pentru a atinge publicul larg, drept pentru care a devenit protagonistul unor evenimente–pilot în lumea muzicală românească: a cântat pe Stradivarius într-o staţie de metrou, pentru a dovedi că există o însemnată receptivitate pentru muzica de calitate; a cântat într-o pădure pentru a milita împotriva exploatării iraţionale a domeniului forestier. A cântat în faţa unei case în ruine, pentru a stopa distrugerea clădirilor aflate în Patrimoniul Naţional. A cântat cu scopul adunării de fonduri pentru Asociaţia Nevăzătorilor din România sau pentru protezarea auditivă a copiilor cu deficienţe de auz. Este printre primii artişti care şi-a făcut o misiune clară din a purta mesajul muzicii clasice în oraşe româneşti în care nu există filarmonici. Este suficient ca numele său să apară pe un afiş pentru ca biletele să se epuizeze cu zile întregi înainte de evenimentul respectiv.

   Alexandru Tomescu nu se rezumă doar la a cânta în faţa publicului său, ci cultivă un dialog intens cu acesta, fie de pe scenă, explicând ce cântă, fie prin interviurile pe care le acordă la televiziunile şi radiourile de specialitate şi nu numai. Fie că vocea se aude la Radio România Muzical sau la Radio Guerrilla, fie că vorbele sale sunt tipărite în Dilema Veche sau în revista Viva!, el explică ce înseamnă să fii artist în România secolului XXI, ce surse îi hrănesc inspiraţia şi de ce muzica clasică merită o şansă.

   Angajamentul pe care şi l-a asumat în momentul în care a primit vioara Stradivarius Elder-Voicu, în 2007 a fost acela de a familiariza un număr cât mai mare de români cu sunetul splendidului instrument. După o serie aproape neîntreruptă de concerte desfăşurate în România și în lume, numele violonistului și al viorii sale au devenit sinonime perfecte.

   ANGELA DRĂGHICESCU Pianistă

   Apreciată de presa internatională ca o pianistă „elegantă și spectaculoasă“ (New York Times) demonstrând “…o suplețe a artei acompaniamentului, cu totul inedită” (Frettabladid, Islanda), pianista Angela Drăghicescu și-a stabilit rapid o reputație internațională ca unul dintre cei mai importanți tineri pianiști originari din România.

   Angajamente recente au inclus recitaluri pe scenele prestigioase ale lumii precum Carnegie Hall din New York, Kennedy Center (Washington, D.C.), Benaroya Hall (Seattle Symphony); Concertgebouw din Amsterdam, Salle Gaveau din Paris, Rudolfinium la Praga, Filarmonica George Enescu din București, și Harpa în Islanda. A colaborat cu personalități ale lumii muzicale internaționale în recitaluri și masterclass-uri. Printre colaborările de excepție se numară Maxim Vengerov, concertmaestrul Filarmonicii din New York, Frank Huang, Liviu Prunaru, violonistul Alexandru Tomescu, Peter Bond (Metropolitan Opera Orchestra), Ahile Liarmankopoulos, (Canadian Brass), fagotistul Keith Buncke (Chicago Symphony), violonceliștii David Requiro și Josephine Knight. Participă în mod frecvent la numeroase festivaluri de muzică  de camera renumite, printre care Aspen Music Festival (SUA), Verbiers (Elvetia), Academia de Arte Interlochen (SUA), Round Top Music Festival (SUA), Seattle Young Artist Artist (SUA), SiPiano (Elveția) și poate fi ascultata frecvent la WQX Radio New York și Classical King FM Seattle.

   Din vasta literatură camerală a susţinut în recitaluri programe ce acoperă atât repertoriul clasic, cât şi creaţia modernă şi contemporană. Debutul sau la Carnegie Hall (Weill Recital Hall) a promovat muzica compozitorului contemporan William Bolcom, câștigător al premiului Pulitzer si a două premii Grammy, întorcandu-se pe marea scenă din nou în 2017, pentru a prezenta premiera Americana a sonatinei pentru vioară și pian a marelui pianist, Dinu Lipatti.  A interpretat premierele marilor compozitori de secol XXI precum Augusta Read Thomas și Donald Grantham și a colaborat cu compozitorii William Bolcom, John Corigliano, Dan Welcher și John Mackey.

   Un pedagog pasionat, în prezent ocupă funcția de profesor universitar de pian și muzică de cameră la Universitatea din Alabama (SUA), iar anterior a ocupat postul de conferențiar universitar la Universitatea din Puget Sound (Seattle), lector la Conservatorul din Seattle, professor asociat la Washington University si Seattle Pacific University.  Este pianist coordinator de programe musicale pentru distinsa serie Embassy Series din Washington DC, care lucrează îndeaproape cu oficialii Departamentului de Stat American și internațional și unul din acompaniatorii oficiali ai concursului George Enescu.

   Angela Drăghicescu și-a început studiile de pian la vârsta de 4 ani cu Marietta Leonte absolvind mai târziu Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucureşti, în 2001 a obținut o bursă de studii din partea Guvernului American pentru cursurile de pian ale Universității de Muzică din Louisiana, la clasa marelui pianist Michael Gurt unde și-a obținut diploma de absolvire și de masterat. În 2012 a obţinut titlul de Doctor în Muzică al Universtății de Muzică din Texas la Austin, specialitatea acompaniament și muzică de cameră, la clasa profesoarei Anne Epperson, pianista marelui violinist Jascha Heifetz.

 3. Mai
  12
  sâm
  2018

  1. Festival Giacomo Puccini 160 de ani de la naşterea marelui compozitor MESSA DI GLORIA G. Puccini @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 20:30

   Solişti

   ALFREDO  PASCU

   OREST PÂSLARIU

   Dirijor   

   GHEORGHE STANCIU

   Orchestra şi Corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet

   „Oleg Danovski”

    Maestru cor

   ADRIAN STANACHE

   ALFREDO PASCU Tenor

   Prim solist al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical “Ion Dacian” Bucureşti, Alfredo Pascu a colaborat cu majoritatea scenelor de operă şi operetă din ţară dar şi din străinătate: SUA, Italia, Germania, Spania, Olanda, Rusia, Quatar, Egipt, Israel, etc.

   Calităţile sale actoriceşti au fost remarcate atât de Franco Zefirelli, care l-a distribuit în filmul său “Callas forever”, cât şi de regizorul Radu Gabrea, care l-a cooptat în piesa de teatru “Master Class” de T. Mc. Nally.

   Este licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, clasa prof. Dan Iordăchescu şi Ionel Voineag, iar în 2003 a primit Bursa de studii ”CEE Musiktheater” Viena – Austria.

   Este laureat al concursurilor “Hariclea Darclee” şi “Traian Grozavescu”; deţine Premiul “Forumului Muzical” şi Premiul “VIP” pentru cel mai bun solist al anului 2009 şi a fost distins cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Ofiţer acordat de Preşedenţia României în anul 2004.

    

   OREST PÎSLARIU  Bas

   Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti – secţia canto şi masterand al aceleiaşi universităţi, a participat la cursuri de măiestrie vocală cu profesori renumiţi precum: soprana Mariana Nicolesco, Virginia Zeani (SUA), Theodore Coresi (Austria) şi Toma Popescu.

   A primit „Premiul special” al juriului la Festivalul şi Concursul de Lied Românesc de la Braşov şi a fost laureat al Festivalului International de Canto „ Hariclea Darclée” .

   A susţinut numeroase recitaluri şi concerte vocal – simfonice, atât în ţară căt şi în străinătate.

   Activitatea sa artistică bogată, cuprinde roluri principale în opere şi operete celebre, precum: „Nabucco”, „Don Giovanni”, „Aida”, „Elixirul Dragostei”, Bărbierul din Sevilla”, „Tosca”, „Rigoletto”, „Bal Mascat”, „Traviata”, „Madama Butterfly”, „Vânzătorul de păsări”, „My fair lady”, „Liliacul’, „Silvia”, „Contesa Maritza”, ş.a.

   În prezent este solist la Teatrul Naţional de Operetă şi Musical”Ion „Dacian” din Bucureşti.

    

    

 4. Mai
  13
  Dum
  2018

  1. Festival Giacomo Puccini 160 de ani de la naşterea marelui compozitor MADAMA BUTTERFLY G. Puccini @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 21:30

   Solişti:

   IRINA IORDĂCHESCU Bucureşti, LUCIA MIHALACHE

   DORU IFTENE, MARIUS EFTIMIE debut

   ANTON ZIDARU Bucureşti, IONELA DUMA

   CRISTIAN CARAGEA, LAURENŢIU SEVERIN

   CONSTANTIN ACSINTE, ANDREI BĂICAN

   LAURA STANACHE

   Dirijor 

      IONUŢ PASCU

   Afla mai multe despre spectacol  >>>

   IRINA IORDĂCHESCU Soprană

   S-a născut la Bucureşti, într-o familie de artişti, tatăl său fiind celebrul bariton Dan Iordachescu. Este absolventa a UNMB, la clasa doamnei profesor Maria Slatinaru-Nistor.

   Palmaresul său cuprinde premii importante la Concursuri Naţionale şi Internationale ca: Ionel Perlea (Romania), Mihail Jora (Romania), G.B. Viotti (Italia), Maria Callas (Grecia), Sylvia Geszty (Spania), Vicenzo Belinni (Italia), IVC – s’ Hertogenbosh (Olanda) şi Alfredo Giacomotti (Italia). De asemenea, a primit „Premiul pentru cel mai bun solist de operă din România”- Revista VIP şi Premiul ”Iosif Sava”- Radiodifuziunea Română.

   Din anul 2005 este prim solistă a Operei Naţionale Bucureşti, iar din anul 2000 este colaborator permanent al Filarmonicilor de Stat din România.

   Repertoriul său cuprinde roluri principale în producţii de operă şi concerte vocal – simfonice,  pe scene importante din: Italia, Austria, Spania, S.U.A., Rusia, Belgia, Kazakhstan, Japonia, etc.

   A colaborat cu renumiti dirijori precum Riccardo Muti, Sir Neville Marriner, Roberto Abbado, Paul Nadler, Mikhail Tatarnikov, Nayden Todorov, Kirill Karabits, Jin Wang, Bojan Sudjic, Borislav Ivanov, Cyril Diederich, Cristian Mandeal, Christian Badea, Gheorghe Costin, Tiberiu Soare, Horia Andreescu, Camil Marinescu, Vlad Conta ş.a.  alături de mari nume ale liricii internaţionale ca Marcello Giordani, Vittorio Grigolo, Eduard Tumagian, Boiko Svetanov, Giuseppe Giacomini.

    

   ANTON ZIDARU

   Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică, secţia canto clasic. Colaborează cu teatre c: Opera de Toulon Franţa, Teatrul Perez Galdoz Las Palmas de Gran Canaria din Spania, Centrul Naţional Artele Spectacolului din Mumbai India.

   Din anul 2000 este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Repertoriul său cuprinde opere celebre precum: “Tosca”, “Traviata”, “Bărbierul din Sevilla”, “Madama Butterfly”, “Liliacul”, “Văduva Veselă”, “Contesa Maritza”, ş.a.

    

 5. Mai
  15
  mar
  2018

  1. SEARĂ LIRICĂ @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 20:00

   Solişti 

   NICOLETA ARDELEAN  soprană

   IOAN ARDELEAN  bariton

   NICOLAE GRIBINIC  corn

   La pian

   NATALIA GRIBINIC 

 6. Mai
  19
  sâm
  2018

  1. O SOLE MIO Divertisment muzical @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski
   19:00 – 20:30

   Concepţie spectacol

   GABRIELA DOBRE

   Solişti:

   DANIELA VLĂDESCU, LUCIA MIHALACHE

   SMARANDA DRĂGHICI, STELA SÎRBU

   IONELA DUMA

   RALUCA DARABAN, GABRIELA DOBRE

   VERONICA RĂCEALĂ, MĂDĂLIN BĂLDĂU

   DORU IFTENE, LAURENŢIU SEVERIN

   CRISTIAN PARMAC

    

    


 7. Mai
  20
  Dum
  2018

  1. Festival Giacomo Puccini 160 de ani de la naşterea marelui compozitor TURANDOT G. Puccini @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski
   19:00 – 21:30

   Regia   ALICE BARB

   Scenografia   ADRIANA GRAND

   Solişti

   ELENA ROTARI debut, RĂZVAN SĂRARU

   LAURA EFTIMIE, CONSTANTIN ACSINTE

   FLORIN DIACONESCU Bucureşti, LAURENŢIU SEVERIN

   MARIUS EFTIMIE, DORU IFTENE

   ANTON ZIDARU Bucureşti, BOGDAN OCHEŞEL

   GELU RÂPĂ

    

   Dirijor

   GHEORGHE STANCIU

   Afla mai multe despre spectacol >>>>

    

   FLORIN DIACONESCU Tenor

   Artistul a început educaţia muzicală în copilărie prin studiul viorii. După studiile  făcute la Facultatea de Muzică din Bucureşti, a fost timp de cinci stagiuni solist al teatrelor muzicale din Constanţa şi Galaţi, iar din 1970 a devenit prim-solist al Operei Române din Bucureşti. În repertoriul său apar roluri principale de operă, operetă, precum şi lucrări vocal-simfonice de: Beethowen, Mozart, Brietten, Hayden, G.Enescu, Pascal Bentoiu, Paul Constantinescu, J. Strauss, G.Verdi, Puccini, Gounod, Donitzetti Bellini Leoncavallo, Massenet,F. Lopez, Kalman, Offenbach. A colaborat cu teatre din Europa,Asia, precum şi Coreea, Singapore Japonia. Pe unul din discurile sale, criticul muzical Doru Popovici scria: artistul continua frumoasa tradiţie românească provenind din filiaţia Dinu Bădescu şi Valentin Teodorian. La împlinirea a patru decenii de activitate, a primit din partea Forumului Muzical Român, Diploma de Excelenţă pentru intreaga activitate.

   Este medaliat cu Meritul Cultural in grad de Comandor.

    

   ANTON ZIDARU

   Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică, secţia canto clasic. Colaborează cu teatre c: Opera de Toulon Franţa, Teatrul Perez Galdoz Las Palmas de Gran Canaria din Spania, Centrul Naţional Artele Spectacolului din Mumbai India.

   Din anul 2000 este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Repertoriul său cuprinde opere celebre precum: “Tosca”, “Traviata”, “Bărbierul din Sevilla”, “Madama Butterfly”, “Liliacul”, “Văduva Veselă”, “Contesa Maritza”, ş.a.

    

 8. Mai
  23
  mie
  2018

  1. CONCERT ANIVERSAR Universitatea „Ovidius” @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 20:00

   Dirijor

   RADU CIOREI

   Soliști

   LAURA EFTIMIE

   RALUCA CIOCĂ

   NOEMI MODRA

   ROXANA NIȚE

   DORU IFTENE

   MARIUS EFTIMIE

   BOGDAN OCHEȘEL

   Orchestra și Corul Teatrului Național de Operă și Balet

   „Oleg Danovski”

   Maestru cor 
   ADRIAN STANACHE

    

 9. Mai
  24
  joi
  2018

  1. SEARĂ LIRICĂ @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski
   19:00 – 20:00

   Solişti

   VERONICA RĂCEALĂ soprană

   Invitaţi

   GABRIELA DOBRE  mezzosoprană

   ALLA BIVOL  pian

   AYLA  CALIL  pian

   EVA MARIA STANCIU  chitară

   În program lucrări din creația muzicală universală


 10. Mai
  26
  sâm
  2018

  1. FORŢA DESTINULUI G. Verdi @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski"
   19:00 – 21:45

   Regia artistică

   ALICE BARB

   Scenografia

   MARIA MIU

   Solişti 

   AKIKO HAYAKAWA Japonia, RĂZVAN SĂRARU

   CĂTĂLIN ŢOROPOC Bucureşti, LUCIA MIHALACHE

   OREST PÂSLARIU Bucureşti, CONSTANTIN ACSINTE

   MARIUS EFTIMIE, GABRIELA DOBRE

   LAURENŢIU SEVERIN, ANDREI BĂICAN

   IULIAN BRATU

   Dirijor 

   KOICHI INOUE Japonia

    

 11. Mai
  30
  mie
  2018

  1. MICUŢA DOROTHY @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   11:00 – 12:15

   Solişti:

   BOGDAN OCHEŞEL, SILVIA SIMIONESCU

   ŞTEFAN LEPĂDATU, RALUCA DĂRĂBAN, ELENA MOŞTEANU

   VERONICA COMAN, MIHAELA IONESCU

   DAIANA GAVRILESCU, ADRIAN BĂDILĂ

   ADRIAN PARLEA, LAURENŢIU SEVERIN

   GAROFITA GADEI, GEORGIANA MEDELEANU

    

   Afla mai multe despre spectacol >>>

  2. PACHETUL LUI CIREŞAR
   12:30 – 20:00

    


   PREŢURILE BILETELOR ACHIZIŢIONATE ÎN AFARA PACHETELOR, SUNT DUPĂ CUM URMEAZĂ:

   – 8  lei pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi;

   – 15 lei pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie şi a carnetului de student vizat la zi;

   – 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei în funcţie de locul ocupat în salǎ.

 12. Iun
  2
  sâm
  2018

  1. TRUBADURUL G. Verdi @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 21:45

   Regia artistică

    OGNIAN DRAGANOV

   Scenografia 

   BORIS STOINOV

   TVETANKA STOINOVA

   Solişti

   AKIKO HAYAKAWA Japonia, RĂZVAN SĂRARU

   DANIEL POP Bucureşti, ALINA DRAGNEA Bucureşti

   ŞTEFAN SCHULLER Bucuresti, IONELA DUMA

   ANDREI BĂICAN, IULIAN BRATU

   Dirijor   KOICHI INOUE Japonia

    

   Află mai multe despre spectacol >>>

   AKIKO HAYAKAWA Soprană

   A absolvit Academia de Muzică Kunitachi. Este laureată cu Premiul I la Concursul « Japan Soloist Competition » şi face parte din colectivul permanent al Operei din Yokohama.

   Din 2002 a interpretat numeroase roluri : Norma, Violetta (Traviata), Tosca, Neda (Paiate), Madama Butterfly, Turandot, Desdemona (Otello) s.a. pe scenele de operă din Japonia, dar şi pe cele din România şi alte ţări europene.

    

   DANIEL POP   Bariton

   Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, baritonul Daniel Pop a urmat cursuri de perfecţionare sub îndrumarea maeştrilor Ionel Pantea şi Cristian Badea.

   Este laureat al Concursurilor Naţionale de Interpretare Vocală: „Miniatura romantică” – Galaţi (2008), „Victor Giuleanu” – Bucureşti (2010), „Salicedoro” – Italia (2010), „Magda Olivero” – Milano (2010), „Marcello Giordani” – Catania, s.a.

   A debutat pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în 2012 obţinând în 2013 „Le Grand Prix a l’Opera” organizat de prestigioasa instituţie bucureşteană.

   Daniel Pop este o prezenţă activă în viaţa muzicală a scenei româneşti atât în spectacole de operă cât şi în recitaluri lirice şi concerte vocal-simfonice.

   ALINA DRAGNEA Mezzosoprană

   Absolventă a Facultăţii de Interpretare Muzicală, secţia Canto, în cadrul Universităţii Naționale de Muzică din București, promoția 2014.

   A debutat în 2015, la vârsta de 24 de ani, în rolul Azucenei din opera “Trubadurul” de Giuseppe Verdi, la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Constanța și a fost invitată să interpreteze “Azucena” încă o data, în anul 2016.

   În luna aprilie a acestui an, mezzosoprana a fost invitată să debuteze în rolul “Ulricăi” din opera “Bal Mascat”.

   Desfăşoară o bogată activitate muzicală în capitală, dar și în țară, debutând în lucrări

   vocal – simfonice, cum ar fi: “Stabat Mater” de G. B. Pergolesi și “Gloria” de A. Vivaldi, precum și diverse concerte la: Opera Națională București, Teatrul Național București, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, Teatrul Odeon, Teatrul Elisabeta, ş.a. Anii 2010 și 2012 marchează întâlnirea cu una dintre cele mai importante personalități ale operei, soprana Marina Krilovici, în cadrul masterclass-urilor desfășurate la Opera Natională din București, cursuri ce au avut un rol important în dezvoltarea artistei.

   Alina Dragnea a obținut premiul I la concursul “Matei Bucur Mihaescu” – Secția Canto Clasic – ed. IV, 2013.

   Printre rolurile studiate se numără: “Carmen”, din opera “Carmen”, de G. Bizet, “Amneris”, din opera “Aida”, de G. Verdi, “Maddalena”, din opera “Rigoletto”, de G. Verdi, “ Azucena”, din opera “Il  Trovatore”, de G. Verdi, “Preziosilla”, din opera “La Forza del Destino”, de G. Verdi și “Olga”, din opera “Evgheni Oneghin”, de P. I. Ceaikovski.

    

   ŞTEFAN SCHULLER   Bass

     Basul Ştefan Schuller a absolvit în 1994 cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti, Clasa de canto a binecunoscutului bariton Dan Iordăchescu. Timp de 7 ani a fost solist al Operei din Braşov perioadă în care l-a avut ca mentor pe maestrul Cornel Stavru. În anul 2002 devine solist al Operei Naţionale din Bucureşti, fiind remarcat de celebrul tenor  Ludovic Spiess, la acea dată directorul instituţiei.

   Repertoriul său de operă şi vocal-simfonic este bogat şi divers, cuprinzând creaţii de: Cimarosa, W.A. Mozart, G.Rossini, G. Donizetti, G.Verdi, G. Puccini, G. Bizet, Enescu. J.S.Bach, I. Stravinsky, J. Haydn, G.Fr. Haendel, L.van Bethoven.

 13. Iun
  3
  Dum
  2018

  1. TRAVIATA G. Verdi @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski
   19:00 – 22:00

   Regia artistică

   ANGHEL I. ARBORE

   Scenografia

   CATALIN I. ARBORE

   Solişti

   RENATA VARI Craiova, DORU IFTENE

   IORDACHE BASALIC Bucureşti, STELA SÎRBU,

    ANDREI BĂICAN, BOGDAN OCHEŞEL, IULIAN BRATU

   ADRIAN PÎRLEA, IONELA DUMA, ADRIAN BĂDILĂ

    Conducerea muzicală

   SEBASTIAN PASCALE

   Afla mai multe despre spectacol >>>

   RENATA VARI Soprană

   A absolvit cursurile de masterat la Facultatea de Muzică din Braşov (2011), la clasa prof. Claudia Pop. În anul 2011, a efectuat o serie de turnee cu Opera Domani Production în Italia, la: Teatro Sociale di Como, As.Li.Co, Teatro Arcimboldi Milano, Teatro Reggio Torino, Teatro Grande di Brescia, Teatro Comunale Bologna, Teatro di Bergamo, Teatro Olimpico di Roma, Teatro Verdi di Trieste, ş.a.

   A colaborat cu mai multe instituţii artistice, printre care: Opera de Stat Belgrad din Serbia, Opera de Stat Magdeburg din Germania, Opera Naţională Iaşi, Filarmonica Târgu Mureş, ş.a.

   Este laureată  a Concursului Internaţional de Muzică „Elena Teodorini” din Craiova (2013), în cadrul căruia a primit şi un premiu special din partea Operei de Stat Belgrad.

   Repertoriul său vast, cuprinde opere şi operete ale compozitorilor: G. Verdi, G. Puccini,  W. A. Mozart, R. Wagner, G. Bizet, B. Britten,  Fr. Lehar,  J. Strauss,  I. Kalman, ş.a.

   Din anul 2016 este solist al Operei din Craiova.

   IORDACHE BASALIC  Bariton

   Baritonul Iordache Basalic a absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Bucureşti şi a urmat cursuri particulare de canto cu renumiţii maeştri Corneliu Fănăţeanu şi Vasile Martinoiu.

   Începând cu anul 1995 este solist al Operei Naţionale din Bucureşti pe scena căreia a interpretat numeroase roluri principale alături de mari artişti ai lumii : mezzosoprana Agnes Baltsa şi tenorul Mario Malagnini în Carmen, soprana Elena Mosuc şi tenorul Igor Borko în Lucia di Lammermoor, Albert Rinaldi în Falstaff, Daniel Magdal în Trubadurul, Luis Lima, Vasile Martinoiu, Zarui Vardanian, Mariana Colpos, Mihaela Stanciu, Corneliu Murgu ş.a.

   Colaborează permanent cu toate operele din ţară şi a realizat turnee artistice în Anglia, Elveţia, Spania, Grecia, Germania, Italia, Japonia, Danemarca, Olanda, Thailanda.

   A efectuat numeroase înregistrări pentru posturi de radio şi televiziune din România şi Anglia.

    

 14. Iun
  6
  mie
  2018

  1. SEARĂ CAMERALĂ @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski
   19:00 – 20:00

   Solişti

   VAHTANG PARULAVA vioara

   GHIORGHIŢĂ TĂNASE violocel

   ANDREEA BRATU pian

    

 15. Iun
  8
  vin
  2018

  1. CONCERT SIMFONIC @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 20:30

   Dirijor

                   DOUGLAS  BIANCHI    S.U.A.

   Solist

   FLORICĂ COSTINEL

    

   W.A. Mozart – Uvertura la opera „Nunta lui Figaro”

   Saint-Saens – Concertul nr.1pt. violoncel şi orchestră

   în la minor, op.33

   Dvorak – Simfonia nr.9 în mi minor, op.95

   „Din lumea nouă”

   DOUGLAS  BIANCHI Dirijor

   Absolvent al Wayne State University şi Oakland University. În perioada universitară și postuniversitară, a studiat cu Joseph Labuta, autorul „Basic Conducting Techniques”, și cu David Daniels, autorul manualului „Music Orchestral”. A participat la cursuri de formare avansată pentru dirijat cu prof. Harold Fabermann și Asher Temkin.

   Este directorul orchestrelor „Symphony Wind”, „Concert Band” și „Wind Winds” de aproape 21 de ani la Wayne State University, unde predă cursuri de dirijat şi conduce „WSU Studio Orchestra”, un grup de formare pentru dirijori de performanță.Pe lângă activitatea sa de la Wayne State, Douglas Bianchi este director al „International Symphony Orchestra” (Port Huron USA / Sarnia Canada). Această orchestră unică este formată din muzicieni excelenți, profesioniști și amatori din ambele țări. Fiecare dintre cele șase serii de concerte sunt prezentate pe ambele maluri ale frontierei SUA / Canada, realizând în total 12 concerte.

   Pe parcursul carierei, a condus o varietate de orchestre locale, printre care „The Lake St Clair Symphony Orchestra”, „The Southfield Symphony Orchestra” şi „The Warren Symphony Orchestra”. De asemenea, a lucrat în mod regulat cu ansambluri şi orchestre de tineret pentru „Detroit Civic Orchestra”, o organizație finanțată „Detroit Symphony Orchestra”.

   A dirijat spectacole şi concerte cuprinzând diverse repertorii: de la Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert și Schumann, la lucrările lui Ravel, Mussorgsky, Rimsky-Korsakov, Erik Satie, precum și lucrări  contemporane. A fost invitat în Anglia, Republica Cehă, Bulgaria și Taiwan.

   În prezent,  este dirijor al Detroit Metropolitan Youth Symphony.

    

    

 16. Iun
  10
  Dum
  2018

  1. Premieră balet FRUMOASA ŞI BESTIA Muzica P.I. Ceaikovski @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet
   19:00 – 21:00

   Regia şi Coregrafia 

   HORAŢIU CHERECHEŞ

   Scenografia 

   NATALIA KORNILOVA

   Asistent coregrafie 

   MONICA CHERECHEŞ

   Solişti

   IRINA GANEA MIHAIU, ADRIAN MIHAIU

   BOGDAN BÎRSĂNESCU, SHIGEYUKI KONDO

   MIZUKI KUBOTA, RYAN BROWN

   MAYU TAKAHASHI, YURIA SOETA

   IGUACEL SANCHEZ, RENATA SOARES

   KEITO SHIMOMURA, DAIA KASHIWABA

   MIHAI PĂSLARU

    

    

 17. Iun
  13
  mie
  2018

  1. SEARĂ LIRICĂ @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski"
   19:00 – 20:00

   Solişti

   GEORGIANA COSTEA  soprană

   ANDRADA ŞTEFAN  pian

 18. Iun
  15
  vin
  2018

  1. FRUMOASA ŞI BESTIA Muzica P.I. Ceaikovski @ Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski"
   19:00 – 21:00

   Regia şi Coregrafia 

   HORAŢIU CHERECHEŞ

   Scenografia 

   NATALIA KORNILOVA

   Asistent coregrafie

     MONICA CHERECHEŞ

   Solişti

   IRINA GANEA MIHAIU, ADRIAN MIHAIU

   BOGDAN BÎRSĂNESCU, SHIGEYUKI KONDO

   MIZUKI KUBOTA, RYAN BROWN

   MAYU TAKAHASHI, YURIA SOETA

   IGUACEL SANCHEZ, RENATA SOARES

   KEITO SHIMOMURA, DAIA KASHIWABA

   MIHAI PĂSLARU

 19. Iun
  24
  Dum
  2018

  1. TURNEU GERMANIA 24 IUNIE – 09 IULIE 2018
   08:00 – 22:30

    

   27.06.2018 – CARMEN Espenschied

   29.06.2018 – GALĂ DE OPERĂ  Alzenau

   30.06.2018 – CARMEN  Burg Lindenfels

   01.07.2018 – GALĂ DE OPERĂ  Offenbach

   05.07.2018 – CARMEN  Alzenau

   06.07.2018 – GALĂ DE OPERĂ  Limburg

   07.07.2018 – GALĂ DE OPERĂ – Bad Schwalbach

Următoarele spectacole

Nu există evenimente programate pentru perioada următoare.

Articole recente