Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

GHEORGHE STANCIU Dirijor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Licenţiat al Conservatorului “George Enescu” Iaşi, secţia Pedagogie instrumentală, specialitatea violoncel, absolvă secţia Compoziţie – Dirijat orchestră .

În 1976 este angajat ca dirijor la Teatrul Liric Constanţa unde acumulează în decursul anilor un repertoriu de peste 35 de titluri de spectacole de operă, operetă, balet şi vocal-simfonice cu care efectuează numeroase turnee artistice în ţară şi în străinătate. În 1997 a fost numit Director General al Teatrului Muzical “N. Leonard” din Galaţi iar în anul următor Manager – Director al Operei Constanţa. Împreună cu orchestra şi corul Operei din Constanţa înregistrează 3 CD-uri: Requiem de G.Verdi, Requiem de G. Faure şi Oratoriul “Paulus” de F.Mendelssohn. A participat la toate ediţiile Festivalului Internaţional de Operă şi Balet de la Constanţa. Pentru întreaga carieră artistică, ziarul Cuget Liber din Constanţa l-a numit în 2001 Omul anului , iar în 2002 revista Tomis a declarat “cea mai bună operă a anului Madame Butterfly sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu”.

Între anii 2005 – 2012 a efectuat numeroase turnee cu spectacole de operă în Marea Britanie cu organizarea agenţiei “Ellen Kent”.

Articole recente