“ALBUMUL CU AMINTIRI” și Muzici “TARI CA PIATRA”

Recital

Joi, 23 noiembrie 2017 – ora 18.30 – Sala Teatrului

“ALBUMUL CU AMINTIRI”

CONSTANȚA BRASS BAND FLORIN VOINEA trompetă, SORIN MUSTĂȚEA trompetă, NICOLAE GRIBINIC corn, VALERI BARAN trombon, IURIE POSTOLACHE tuba, VALENTIN TĂNASE  percuție

Muzici “TARI CA PIATRA”

Spectacol – Concert cu ADRIAN NAIDIN  violoncel – voce,  IONUȚ MICU  percuție

În peisajul artistic al scenelor de concert, o formaţie de suflători este întotdeauna o prezenţă inedită. Cu o sonoritate amplă, o tehnică instrumentală remarcabilă şi un repertoriu variat, CONSTANŢA BRASS BAND vă oferă un program cu unele dintre cele mai cunoscute teme muzicale universale cântate de-a lungul timpului. ALBUMUL CU AMINTIRI, recitalul de excepţie pe care doreşte să vi-l prezinte grupul de suflători de alamă CONSTANŢA BRASS BAND, se doreşte a fi unul care iese din tiparele obişnuitului. Dacă până acum formaţia prezenta în concert piese ample, de factură clasică, în orchestraţii complicate, recitalul din această seară este exact opusul. Ei au ales de această dată să aducă  în faţa publicului iubitor de muzică, teme care de-a lungul timpului au încântat o mulţime de spectatori şi au avut succes pe marile scene ale lumii în interpretarea unor solişti şi trupe care au rămas în istorie. Orchestraţiile pentru această formaţie sunt inedite şi surprinzătoare, pentru că nimeni nu s-a gândit că se pot cânta piesele trupei THE QUEEN numai în cinci oameni, și aceeia…suflători în alamă! Păstrând bunul obicei, CONSTANŢA BRASS BAND consideră că trebuie promovată muzica nouă, modernă, dar sub nici o formă nu trebuie uitat tot ce a fost valoros până acum, şi, din când în când, trebuie deschis în faţa Marelui Public ALBUMUL CU AMINTIRI, spre veşnica aducere aminte !!!

Cu drag,Vali Baran

L-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. O revelație a ultimilor ani în spațiul cultural, după o serie de succese care l-au purtat pe cele mai prestigioase scene, începând cu Teatrul Național din București și continuând cu teatrele și filarmonicile importante din țară. Și-a consolidat locul privilegiat în seria muzicienilor de elită prin recitalurile oferite la reuniuni culturale importante, printre care prestigioasa Gală UNITER, statut confirmat apoi în colaborări cu artiști de prim rang, printre care Horațiu Mălăele, Ion Caramitru sau Daniela Nane. Admirat și iubit de un public foarte fidel, Adrian Naidin își spune povestea, fie în cheia jazz-ului inspirat dintr-un filon etno autentic, fie dând sensuri noi compozițiilor imaginate de Bach, Brahms sau Paganini. Este un artist carismatic și pasional, care și-a sedus publicul cu o voce incredibilă: un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gradare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de operă.  Adrian Naidin a devenit membru permanent al trupei Phoenix în 2013, anul în care legendarii rock-ului românesc sărbătoreau 50 de ani de strălucită istorie. Pe John la întâlnit cu această ocazie și, alături de el, și-a trecut în palmares un spectacol aniversar memorabil, susținut pe scena Ateneului Român din București. Din prietenie s-a născut muzică și apoi, mai departe, au apărut simboluri, poate la fel de puternice ca cele de demult.

Considerat cel mai inspirat ucenic al lui Ovidiu-Lipan Țăndărică, Ionuț Micu și-a câștigat renumele de cel mai bun percuționist al generației sale. La rândul său experimental și rebel, Ionuț reinventează rockul într-o versiune specială, adăugând vigoare și forță unor piese consacrate. Fascinează cu rafale sălbatice de percuții, exersate fie alături de legendarii Phoenix, fie în proiecte hibride, aplaudate de-a lungul timpului în București și în țară. A început să cânte la vârsta de nouă ani, la Constanța, apoi a continuat testând și inventând note și sonorități speciale, cu fantezie, har și pasiune. La 11 ani avea prima trupă, de heavy metal, apoi și-a descoperit adevărata vocație: tobele. A fost îndrumat, încă de la vârsta de 14 ani, de Ovidiu Lipan Țăndărică, căruia inițial i-a fost tehnician, iar mai apoi ucenic. În martie 2000 era deja în măsură să se confrunte cu marele public, pe care l-a provocat alături de nume de legendă. A început în formația Talisman, pe vremea când aceasta aduna succes după succes în topurile din România, a continuat cu Krypton și Compact, până să fie cooptat de trupa pe care o numește de suflet, Phoenix, o formulă care i-a adus notorietatea și consacrarea.