Bilete

INFORMAȚII BILETE

DE UNDE SE POT ACHIZIȚIONA BILETELE

Biletele se pot achiziționa atât de la Agenția Teatrului, cât și online prin intermediul platformei entertix.ro/ myticket.ro (cu excepția evenimentelor din foyer și a spectacolelor pentru copii). Adițional biletele se regăsesc și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești. Pentru achiziția online de bilete, agenția de ticketing entertix.ro aplică un comision peste valoarea biletelor.

MODALITĂȚI DE PLATĂ

Plata se poate face prin urmatoarele modalități: cu cardul (online) sau cash (la agenția de bilete). Pentru achiziția online de bilete, agenția de ticketing entertix.ro aplică un comision peste valoarea biletelor.

PREȚURI BILETE

Prețurile biletelor începând cu spectacolele lunii februarie 2020

Evenimente organizate în Foyerul Teatrului (seri camerale, seri lirice, etc.):

 • 10 lei/ bilet
 • Copiii, elevii și studenții, pe baza carnetului de elev / student vizat la zi, vor beneficia de acces gratuit.

Spectacole organizate în Sala Teatrului:

 • 10 lei pentru copii, elevi și studenți, pe baza carnetului de elev / student vizat la zi;
 • 15 lei pentru pensionari, pe baza talonului de pensie;
 • 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.
  Intrarea la spectacol se va face numai pe baza biletului de spectacol însotit dupa caz, de talonul de pensie, carnetul de elev sau carnetul de student.

Mențiuni:

 • Copilul cu handicap, precum și persoana care îl însoţeşte, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare la spectacole;
 • Adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare la spectacole;
 • Adultul cu handicap mediu și usor, beneficiază de bilete de intrare în aceleași condiţii ca pentru elevi;
 • Accesul în sala se face numai pe baza certificatului din care reiese gradul de handicap;
 • Persoanele care dețin legitimație eliberată de Ministerul Culturii beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile la ora începerii spectacolelor. Accesul în sală se face numai pe baza legitimației.

Pachete:

În anumite luni ale anului, instituția acordă posibilitatea spectatorilor de a achiziționa biletele sub formă de pachet pentru spectacolele din luna respectivă. Pachetele sunt puse la vânzare doar la Agenția Teatrului și sunt în număr limitat.

Agenția de bilete și rezervări

Locație: Agenția de bilete se află în incinta Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, intrarea dinspre parc.

Program
Luni: 11-17
Marți: Inchis
Miercuri – Joi – Vineri: 11-17
Sâmbătă – Duminică: 17:30 -18:45 în zilele cu spectacol (închis în zilele fără spectacol)

Telefon: 0241481460

Rezervările se fac doar în timpul programului la numărul de telefon 0241.481.460. Rezervările sunt valabile 24 de ore. Cu 48 de ore înaintea începerii spectacolului nu se mai pot face rezervări pentru spectacolul respectiv.

Regulamentul Spectatorului

Pentru a avea o experiență cât mai plăcută la spectacolele Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, conducerea instituției vă solicită să acordați atenție informațiilor din prezentul „Regulament al Spectatorului”. Respectarea regulamentului este obligatorie pentru toate persoanele prezente la spectacole. În cazul nerespectării prezentului regulament, reprezentanții instituției își rezervă dreptul de a refuza accesul în clădire persoanelor în cauză sau excluderea de la eveniment. În acest caz, contravaloarea biletului nu se restituie.

1. Accesul la spectacolele instituției se face

 • pe baza biletelor puse la vânzare la Agenția Teatrului (aflată în incinta instituției, intrarea dinspre parc)
 • pe baza biletelor puse la vânzare online pe www.tnobconstanta.ro/bilete prin intermediul platformei myticket.ro/ entertix.ro
 • pe baza biletelor puse la vânzare în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești
 • pe bază de invitații emise de instituție
 • în limita locurilor disponibile
 • cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet/invitație

În cazul elevilor, studenților, pensionarilor, persoanelor cu handicap și a persoanelor care dețin legitimație eliberată de Ministerului Culturii și Identității Naționale prezentarea documentelor justificative este obligatorie la intrarea în sala de spectacol.

2. Prin achiziționarea biletului/primirea invitației, spectatorul acceptă să fie fotografiat/filmat în timpul evenimentului și permite instituției utilizarea materialelor foto/video/audio în scopul promovării imaginii instituției.

3. Folosirea în timpul reprezentațiilor artistice a telefoanelor mobile, a aparatelor cu funcții de fotografiere, a aparatelor de înregistrare video sau audio nu este permisă (pentru a evita încălcarea legilor privind drepturile de autor și pentru confortul tuturor spectatorilor). Reprezentanții instituției sunt îndreptățiți să solicite persoanelor în cauză ștergerea materialelor înregistrate.

4. Pentru confortul tuturor spectatorilor, intrarea copiilor sub 3 ani în sală nu este permisă la spectacolele de operă, operetă, balet, divertisment muzical, concerte, recitaluri prezentate în foyer. La spectacolele pentru copii vârsta minimă este de 2 ani.

5. Fumatul sau folosirea țigaretelor medicinale sau electronice în interiorul instituției nu sunt permise.

6. Consumul de băuturi carbogazoase, alcoolice, sau alimente nu este permis în sala de spectacole. De asemenea, accesul nu este permis persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

7. Accesul cu animale de companie, băuturi alcoolice, lanterne laser, obiecte contondente sau ascuțite, substanțe toxice, substanțe psihotrope nu este permis. Spectatorii pot fi controlați la intrarea în locație de către reprezentanții instituției pentru a se asigura respectarea regulilor.

8. Actele de vandalism, aruncarea de obiecte în scenă, săvârșirea acțiunilor care periclitează desfășurarea spectacolelor, comportamentul agresiv, limbajul vulgar și abuziv nu sunt permise.

9. Activitățile comerciale sau de promovare nu sunt permise decât cu acordul scris al instituției.

10. Spectatorii se obligă să respecte regulile de bună purtare, reglementările de securitate și siguranță anti-incendiu și să se conformeze ordinelor legale ale reprezentanților instituției și ale organelor de drept și să mențină ordinea publică.

11. Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” are dreptul să modifice datele de desfășurare a evenimentelor, noile informații fiind anunțate prin mijloace de comunicare specifice (website, social media etc.).

12. Canale oficiale de comunicare în mediul online: Website-ul instituției (tnobconstanta.ro) Pagina oficială de Facebook (facebook.com/TNOBConstanta), Pagina oficială de Instagram (instagram.com/tnobconstanta), Canalul oficial de Youtube (www.youtube.com/channel/UCMQFZLSZMfYOm1UdQy43BSw).

DATE CONTACT ANPC
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa
Adresa: Constanţa, Str. Poporului nr. 121 bis, cod 900205
Tel.: 0241/550.550 Fax: 0241/631.528
Email: reclamatii.constanta@anpc.ro

REGULI ȘI INFO ÎN CONTEXTUL COVID

Chiar dacă forma în care se vor prezenta spectacolele va fi diferită de cea pe care o cunoașteți, acest lucru nu va împiedica ca actul artistic să se desfășoare conform cerințelor:

 • Spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la 1 oră și 30 minute până la maxim 2 ore.
 • Regiile vor fi adaptate noilor condiții de distanțare și de siguranță.

Vă aducem la cunoștință că vom asigura toate condițiile necesare protecției dumneavoastră prevăzute de lege. În continuare vom distribui regulamentul de funcționare al instituției, dar și obligațiile pe care le au spectatorii în această situație dificilă și deosebită.

 1. Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieşirea din locaţie/casa de bilete.
 2. Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spaţiul destinat.
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
 4. Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrare.
 5. Publicul este încurajat să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziţie.
 6. Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii.
 7. Este interzisă transmiterea pliantelor, broşurilor şi altor materiale informative în format fizic către alte persoane.
 8. Intrarea şi ieşirea din locaţie se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie: accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără a staţiona pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală; ieşirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieşirea din sală, pe uşile de evacuare.
 9. Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiei, cu excepţia lichidelor ambalate individual.
 10. Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.
 11. Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 50% din capacitatea totală.
 12. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet.

În condițiile în care incidenţa cumulată la 14 zile în municipiul Constanța a depășit pe data de 5 octombrie 2021 pragul de 6/1.000 de locuitori desfăşurarea spectacolelor este permisă conform reglementărilor legale în vigoare cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a sălii şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru:

 • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
 • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Cum se face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală:

 • Persoanele care participă la spectacole sunt obligate să facă dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19., disponibile la adresa https://certificat-covid.gov.ro/ în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital COVID-19 al Uniunii Europene.
 • Excepție fac copiii cu vârsta de până la 12 ani.

RETURNAREA BILETELOR

Cei care au achiziţionat bilete şi nu mai pot participa la spectacole ca urmare a noilor condiţii de desfăşurare impuse, au posibilitatea de a returna aceste bilete până la începerea spectacolului respectiv.

 • Biletele achiziționate din Agenția Teatrului se returnează la Agenție.
 • Pentru biletele achiziționate online vă rugăm să luați legătura cu reprezentanții entertix.ro la adresa de email contact@entertix.ro.

În cazul anulării spectacolelor:

 • Biletele achiziționate din Agenția Teatrului se returnează la Agenție.
 • Pentru biletele achiziționate online sumele vor fi restituite în maxim 3 zile lucrătoare de la data comuniării anulării.

În condițiile în care incidența cumulată la 14 zile în municipiul Constanța a depășit pe data de 05.10.2021 pragul de 6/1.000 de locuitori, conform reglementărilor legale în vigoare, accesul este permis doar în baza certificatului verde (reprezentând dovada uneia dintre cele două variante – vaccinare / trecere prin boală). Mai multe detalii în secțiunea de mai sus ”Reguli și info în contextul COVID”.