Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Festival Giacomo Puccini 160 de ani de la naşterea marelui compozitor TURANDOT G. Puccini

Când: Înapoi la Calendar 20 mai 2018 @ 19:00 - 21:30
Unde: Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski
Preţ: 8 lei pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; - 15 lei pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie şi a carnetului de student vizat la zi; - 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ
Contact: Agenţia de bilete - Rezervări
0241-481460
Categorie: Opera

Regia   ALICE BARB

Scenografia   ADRIANA GRAND

Solişti

ELENA ROTARI debut, RĂZVAN SĂRARU

LAURA EFTIMIE, CONSTANTIN ACSINTE

FLORIN DIACONESCU Bucureşti, LAURENŢIU SEVERIN

MARIUS EFTIMIE, DORU IFTENE

ANTON ZIDARU Bucureşti, BOGDAN OCHEŞEL

GELU RÂPĂ

 

Dirijor

GHEORGHE STANCIU

Afla mai multe despre spectacol >>>>

 

FLORIN DIACONESCU Tenor

Artistul a început educaţia muzicală în copilărie prin studiul viorii. După studiile  făcute la Facultatea de Muzică din Bucureşti, a fost timp de cinci stagiuni solist al teatrelor muzicale din Constanţa şi Galaţi, iar din 1970 a devenit prim-solist al Operei Române din Bucureşti. În repertoriul său apar roluri principale de operă, operetă, precum şi lucrări vocal-simfonice de: Beethowen, Mozart, Brietten, Hayden, G.Enescu, Pascal Bentoiu, Paul Constantinescu, J. Strauss, G.Verdi, Puccini, Gounod, Donitzetti Bellini Leoncavallo, Massenet,F. Lopez, Kalman, Offenbach. A colaborat cu teatre din Europa,Asia, precum şi Coreea, Singapore Japonia. Pe unul din discurile sale, criticul muzical Doru Popovici scria: artistul continua frumoasa tradiţie românească provenind din filiaţia Dinu Bădescu şi Valentin Teodorian. La împlinirea a patru decenii de activitate, a primit din partea Forumului Muzical Român, Diploma de Excelenţă pentru intreaga activitate.

Este medaliat cu Meritul Cultural in grad de Comandor.

 

ANTON ZIDARU

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică, secţia canto clasic. Colaborează cu teatre c: Opera de Toulon Franţa, Teatrul Perez Galdoz Las Palmas de Gran Canaria din Spania, Centrul Naţional Artele Spectacolului din Mumbai India.

Din anul 2000 este solist al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”. Repertoriul său cuprinde opere celebre precum: “Tosca”, “Traviata”, “Bărbierul din Sevilla”, “Madama Butterfly”, “Liliacul”, “Văduva Veselă”, “Contesa Maritza”, ş.a.

 

Ultimele articole