Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Doliu la Teatrul „Oleg Danovski“. Rămas-bun, Ioan Precup!

  

Doliu la Teatrul „Oleg Danovski“. Rămas-bun, Ioan Precup!

O altă dispariție fulgerătoare a îndoliat cultura constănțean, odată cu trecerea la cele veșnice a lui Ioan Precup, cornist în orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ de peste trei decenii.

S-a stins din viață colegul și prietenul nostru Ioan Precup, cunoscut în lumea artistică cu numele de Paiu, atât pentru înălțimea lui, cât și pentru că nimic nu-i putea clinti părerea odată făcută. Și-a dedicat întreaga viață Muzicii și Teatrului pe care le-a slujit cu devoțiune și pasiune.

Asemenea firului de pai bătut de ploaie, vânt sau soare a stat drept în fața tuturor «intemperiilor», dar mai ales a știut să se bucure de muzica bună sub orice formă ar fi fost ea prezentată. Adio, prietene! Odihnește-te în pace!“, a transmis consultantul artistic al Teatrului „Oleg Danovski“, Mircea Tegzeșiu.

„A fost un Om în adevăratul sens al cuvântului, un prieten și coleg cum rar mai există“, a spus, profund îndurerat clarinetistul Gheorghe Duma.

„A fost un Om extraordinar, cu totul și cu totul ieșit din comun, un coleg minunat! Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească-n pace și lumină“, a spus și violoncelistul Ghiorghiță Tănase.

Ioan Precup s-a stins din viață pe 21 aprilie fiind o victimă a Covid-19. Avea 64 de ani.

Ultimele articole