Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Banii donați la evenimentul ‘Connecting Opera’ vor fi direcţionaţi către Teatrul ‘Oleg Danovski’ și către copiii cu leucemie

https://www.replicaonline.ro/banii-donati-la-evenimentul-connecting-opera-vor-fi-directionati-catre-teatrul-oleg-danovski-si-catre-copiii-cu-leucemie-410176/

La Pavilionul Expozițional din Constanța, marți, 26 noiembrie a.c a avut loc spectacolul „Connecting Opera – A Whole New World”. Acest eveniment a fost dedicat în mod special tinerilor.

Prezenți la eveniment, reprezentanții dar și vountarii de la Lions s-au asigurat de buna desfășurare a evenimentului alături de cluburile de sport din județ „Este primul eveniment de anvergură pe care îl organizez eu ca om, dar și ca și președinte al Lions Balkanica și sunt extrem de mulțumită că am putut să aduc în fața publicului constănțean, un astfel de spectacol. Banii strânși vor fi oferiți partenerilor din fundația Hope and Homes for Children dar și pentru renovarea Teatrului „Oleg Danovski” și pentru secția de copii a Spitalului Județean Constanța, mai exact pentru copiii bolnavi de reumatism și leucemie”, a transmis Andreea Avrigeanu, Președintele Lions Balkanica.

Conform organizatorilor, banii strânși din donații au ajuns la suma aproximativă de 13.000 lei, în afara donațiilor făcute direct în contul fundației Hope and Homes for Children. Deocamdată nu se știe proporția în care vor fi distribuiți acești bani, dar este clar că ei vor merge către Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” şi către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Dirijorul Ionuț Pascu a oferit publicului constănțean un spectacol memorabil, conceput ca o punte între generații: corul de copii al Operei Naționale București, alături de corul și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța și de cei șase soliști ai serii: sopranele Daniela Vlădescu, Madeleine Pascu, Smaranda Drăghici și Aida Pascu, împreună cu tenorii Răzvan Săraru și Doru Iftene. Spectacolul a fost prezentat de actorii Steliana Bălăcianu și Mugur Mihăescu. De menționat este faptul că Ionuț Pascu a organizat acest spectacol în beneficiul fundației Hope and Homes for Children, aceasta activând în România încă din 1998.

Cele mai reprezentative piese din cadrul spectacolului au fost: Deep Purple – Smoke on the Water, Queen: We Will Rock You.

3. L. Bernstein: West Side Story – Somewhere, Harburg/Arlen: Wizard of Oz – Over the Rainbow, Queen: We Are the Champions, A. L. Webber – Phantom of the Opera – Think of me, Queen: Bohemian Rhapsody, Alan Menken: Aladdin (Disney) – A Whole New World, Led Zeppelin: Stairway to Heaven și multe altele.

Sponsorii acestui eveniment au fost: Crucial Systems & Services, Zip Escort, Taxi Romaris și RIK SRL. Totodată, trebuie menționați și voluntarii de la Leo Gaudium, Lions Balkanica, Lions Club Constanța și JCI Constanța.

Diana BERECHET

Ultimele articole