Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Teatrul „Oleg Danovski”, la Buzau cu musicalul „My Fair Lady”

Teatrul „Oleg Danovski”, la Buzău cu musicalul „My Fair Lady”

Articol de Silvia Herghelegiu

Primul mare spectacol de musical cu orchestra live jucat la Buzau ii va aduce in scena pe marii artisti ai teatrului rusesc „Oleg Danovski”. Spectacolul cu renume va avea premiera pentru buzoieni pe 19 noiembrie, la Sala Maximilian, iar evenimentul grandios va reuni pe scena peste 100 de artisti, vedete ale artei lirice, cor, balerini si instrumentisti.
Considerat astazi unul dintre cele mai longevive si de succes musicaluri din toate timpurile, „My Fair Lady” a avut premiera mondiala pe Broadway, in 15 martie 1956, si pe West End (Londra) doi ani mai tarziu, devenind o legenda in lumea spectacolelor muzicale.

Spectacolul are in portofoliu sapte Premii Tony (sase dintre ele pentru versiunea originala), printre care „Cel mai bun musical” si „Cea mai buna regie”, un Theatre World Award, cinci Premii Olivier (pentru reluarea londoneza din 2001) si peste 2.700 de reprezentatii in total pentru productia originala – un record absolut pentru acele vremuri. Cu aceasta mostenire impresionanta, „My Fair Lady” vine in fata publicului din Buzau, intr-o versiune care include peste 100 de cantareti, dansatori, instrumentisti, 200 de costume, un decor impresionant si un staff numeros, care fac posibila transformarea spatiului intr-unul de poveste si care compun impreuna una din cele mai frumoase productii de gen din Romania.

Preturi speciale la bilete pentru grupuri de patru persoane

Piesa si libretul poarta semnatura lui Alan Jay Lerner, muzica este compusa de Frederick Loewe, iar adaptare showului se va face dupa piesa lui George Bernard Shaw si filmul lui Gabriel Pascal „Pygmalion”. Regia artistica, light design si scenariu sunt semnate Alice Barb, scenografia ii apartine Adrianei Grand, coregrafia lui Mihai Mindrutiu, iar maestrul de cor va fi Adrian Stan.

Spectacolul de la Buzau se bucura de o distributie de mare calibru, avandu-i in rolurile principale pe unii din cei mai importanti artisti lirici ai momentului solisti ai Operei Nationale Bucuresti. Alaturi de ei vor interpreta solistii, orchestra si baletul Teatrului „Oleg Danovski” sub conducerea maestrului Gheorghe Stanciu.

Pretul unui bilet este de 120 de lei, dar poate fi achizitionat cu 100 de lei pentru grupuri de minim patru persoane. Biletele se gasesc la Magazinul Hi-Hii (Str. Cuza-Voda), la Sala Maximilian sau la numarul de telefon: 0723.429.264.

Ultimele articole