Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Zi tristă pentru cultură română. S-a stins din viaţă o MARE ROMÂNCĂ

Publicat: Vineri, 01 Noiembrie 2019 13:44 // Actualizat: Vineri, 01 Noiembrie 2019 13:44 // Sursa: romaniatv.net

Soprana Aida Abagief s-a stins din viaţă. Este doliu în Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” şi la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, după ce profesorul şi artistul Aida Abagief a încetat din viaţă.

A murit soprana Aida Abagief. Colectivul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a transmis că „regretă profund trecerea la cele veşnice a doamnei profesor emerit Aida Abagief, fondatoare a facultăţii noastre, solistă, timp de 30 de ani, a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Doamna profesor Aida Abagief va rămâne în amintirea noastră ca un artist şi dascăl desăvârşit, pasionat, devotat studenţilor şi profesiei până la sacrificiul de sine. Publicul, colegii, studenţii şi elevii care au cunoscut-o, au iubit-o, respectat-o şi admirat îi vor păstra veşnică amintirea şi recunoştinţa”.

Un mesaj de condoleanţe a fost transmis şi de managerul Teatrului Naţional de Operă şi Balet ”Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu.

„S-a stins o Stea strălucitoare a scenei lirice constănţene, Soprana AIDA ABAGIEF! Soprană recunoscută pe scenele naţionale şi internaţionale, dascăl devotat şi luptător neobosit pentru tinerii artişti constănţeni, suflet ales şi generos, Doamna AIDA ABAGIEF a purtat cu o nobleţe desăvârşită mesajul artei lirice şi a împărţit bucuria muzicii minunate de operă tuturor celor ce au avut nevoie de Artă, Cultură, Iubire! Ne luăm Rămas bun cu durere, ştiind că asemenea ARTIŞTI sunt de nepreţuit şi de neînlocuit!”.

https://www.romaniatv.net/zi-trista-pentru-cultura-romana-s-a-stins-o-mare-romanca_496244.html#n

Ultimele articole