Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Seară de gală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski, în onoarea celor mai talentați tineri pianiști

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, va avea loc joi, 31 octombrie, începând cu ora 18.30, Gala Laureaților ediției de anul trecut a Concursului Internațional pentru Tinerii Pianiști.

Cei trei tineri pianiști care vor evolua în fața publicului sunt Irisa  Filip (eleva de 12 ani care face cinste colegiului constănțean „Regina Maria”),  Alexandru Plăcintă, din Iași, şi Izabela Voropciuc, din Cluj, copiii de aur ai ediției 2018 a Concursului Internațional pentru Tinerii Pianiști, toți trei având un bogat palmares național și internațional.

Evenimentul este organizat de Asociația „Nihil Sine Arte“ din Constanța, în parteneriat cu Teatrul „Oleg Danovski“ și Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, fiind inclus în cadrul celei de-a II-a ediții a Concursului Internațional pentru Tinerii Pianiști, care se desfășoară în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie.

În programul galei se vor afla Concertul pentru pian și orchestră în Re major, de Joseph Haydn, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră în fa minor, op. 21, de Frederic Chopin și Concertul pentru pian și orchestră în La minor, de Robert Schumann.

Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet„Oleg Danovski” va evolua sub bagheta maestrului Radu Ciorei.

După seara de gală din 31 octombrie, concursul propriu-zis va avea loc următoarele două zile, pe 1 și 2 noiembrie, începând cu ora 09.30, la Colegiul „Regina Maria“, în sala „Sergiu Celibidache“. În competiție vor intra tineri artiști din Republica Moldova, Iași, Roman, Bacău, Constanța, București, Ploiești, Drobeta Turnu Severin, Deva, Mureș, Cluj și Sălaj. Juriul este alcătuit din pianiști din București, Cluj, Constanța și Germania.

Gala de premiere, programată duminică, 3 noiembrie, de la ora 11.00, în aceeași sală de spectacole a Colegiului de arte constănțean, va încheia cea de-a doua ediție a Concursului Internațional pentru Tinerii Pianiști.

Articol disponibil la adresa: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/cultura/seara-de-gala-la-teatrul-national-de-opera-si-balet-oleg-danovski-in-onoarea-celor-mai-talentati-tineri-pianisti-703968.html – Autor – Gabriela Titz

Ultimele articole