Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Pe 1 Decembrie, artiști ai Teatrului „Oleg Danovski“ cântă la Izmir


Concertul Prieteniei Româno-Turce, prezentat pe 26 octombrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, în deschiderea Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, va fi reluat, pe 1 Decembrie, pe scena Operei de Stat din Izmir.

Constanța va fi reprezentată de sopranele Daniela Vlădescu, Nicoleta Ardelean și Laura Eftimie, precum și de tenorul Răzvan Săraru. Din partea orașului gazdă vor cânta îndrăgiții artiști pe care publicul tomitan i-a aplaudat în luna octombrie, în sala Teatrului „Oleg Danovski“: sopranele Aytül Büyüksaraç și Burçin Savigne, tenorul Aydin Uştuk și baritonul Cengiz Sayin.

concertul prieteniei romano turce izmir

Concertul Prieteniei Româno-Turce de la Izmir, la fel ca și cel de la Constanța, se va desfășura sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu.

Conform organizatorilor, prin acest concert se celebrează 140 de ani de relații diplomatice dintre România și Turcia, Centenarul României, dar și împlinirea a 95 de ani de la înființarea Republicii Turcia și înfrățirea orașelor Constanța și Izmir.

Ultimele articole