Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Trio-ul „Resonance” vă încântă cu o seară camerală

Ştire online publicată Marţi, 17 Aprilie 2018. Autor: Mirabela ŞERBĂNESCU

Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski” vă aşteaptă, miercuri, 18 aprilie, începând cu ora 19.00, la o seară camerală cu trio-ul „Resonance”. Din acesta fac parte Carmen Simion (vioară), Adeline Penescu (violă) şi Carmen Tegzeşiu (violoncel). În program, lucrări din creaţia compozitorilor Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart şi mulţi alţii. Pentru cei interesaţi preţul unui bilet este de 10 lei.

Licenţiată a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, Carmen Tegzeşiu este laureată la numeroase concursuri de specialitate, cât şi la concursuri de muzică de cameră şi orchestrale. În acelaşi timp, ea este membru fondator al Filarmonicii „Marea Neagră”, cât şi a Cvartetelor „Tempo” şi „Carma” cu care a realizat recitaluri în ţară şi în străinătate.

La rândul său, Adeline Penescu a fost, între anii 1990-2004, şef partidă violă în cadrul Filarmonicii „Marea Neagră”, iar din 2004 până în prezent este solist instrumentist în orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. De-a lungul timpului, Adeline Penescu a întreprins o serie de turnee artistice în: Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa, Coreea de Sud, Spania, Italia, Olanda.

Ultimele articole