Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Concert-eveniment: Terapie muzicală cu Adrian Petrescu și orchestra Teatrului „Oleg Danovski“

ziuaconstanta.ro

Mirela STÎNGĂ
24 Mar, 2018

Un dirijor, un saxofon și o orchestră. Temperaturi sub 0 grade Celsius afară, dar o atmosferă extrem de caldă și de înălțătoare în sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, pe a cărui scenă Adrian Petrescu a fost, vineri seară, dirijor și solist saxofon soprano. Intitulat „Bijuterii muzicale“, concertul simfonic a avut strălucire și un farmec aparte, de nedescris. El a fost o mărturie vie a faptului că muzica bună are puterea de schimba stări de spirit, de a înălța, de a fi sursă de bucurie, de a netezi asperități.

În program s-au regăsit „bijuterii muzicale“ de o mare valoare: Glinka – uvertura la opera „Ruslan și Ludmila“, Bizet – Farandola din Suita nr. 2 „L`Arlesienne“, Rodrigo – „Mon Amour“ (solo saxofon soprano), Rossini – uvertura la opera „La Gazza Ladra“, Sartori – „Con te partiro“ (solo saxofon soprano), Strauss – „Cachucha Galop“, Badelt – „Pirații din Caraibe“, Lovland – „You Raise Me Up“ (solo saxofon soprano), Sostakovici – Vals nr. 2 din Suita de jazz și Gimenez – „La boda de Luis Alonso“.

După fiecare piesă, publicul a aplaudat îndelung, finalul fiind răsplătit doar cu un bis, deși intensitatea cu care s-a aplaudat ar mai fi însemnat cel puțin o revenire pe scenă.

„Programul a fost bine ales, astfel încât să fac publicul din Constanța să se relaxeze, să se simtă bine. A fost, într-adevăr, o seară deosebită, orchestra a răspuns foarte bine, cu drag, iar acest lucru mă face să revin aici și altă dată. Publicul a fost extraordinar. Dragostea pentru muzica adevărată, muzica cultă înseamnă mult, mai ales că publicul a venit la concert pe o astfel de vreme“, a spus, în culise, după terminarea concertului, maestrul Adrian Petrescu.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ultimele articole