Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Ropote de aplauze! Balerinii constănţeni, cronici la superlativ în Germania

Ştire online publicată Miercuri, 20 Decembrie 2017. Autor: Mirabela ŞERBĂNESCU

Compania de Balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ joacă, în continuare, pe scenele din Germania, turneu care a debutat în data de 24 noiembrie.

Turneul se organizează de peste 36 de ani, iar anul acesta cuprinde patru titluri: „Spărgătorul de nuci”, în coregrafia lui Gheorghi Kovtun, „Peer Gynt”, în coregrafia lui Gheorghi Kovtun, „Romeo şi Julieta” şi „Crăiasa Zăpezii”, ambele avându-l coregraf pe Horaţiu Cherecheş.

Potrivit directorului companiei de balet, Monica Cherecheş, şi în acest an, balerinii au fost aşteptaţi cu mare drag, ca de fiecare dată, de către publicul din Germania, care i-a răsplătit cu săli arhipline şi aplauze îndelungate. Ultimele spectacole vor avea loc în datele de 22 şi 25 decembrie.

În tot acest timp, balerinii constănţeni nu au primit decât cronici la superlativ.

„Reprezentăm Constanţa şi implicit România peste hotare, la cel mai înalt nivel profesional. Am primit o nouă cronică foarte bună pentru spectacolul «Crăiasa Zăpezii», prezentată şi la Witten. Felicitări baletului TNOB Constanţa! Trebuie să remarc încă o dată faptul că prezentăm un număr de 27 de spectacole în toată Germania şi până la acest moment am dansat cu săli pline, avem succes, iar cronicile, până la această dată, sunt foarte bune”, a declarat Horaţiu Cherecheş.

Şi presa germană a fost, clar, de aceeaşi părere, toţi apreciind scenografia, dansurile, întreaga prestaţie a artiştilor.

„Amestecul elementelor de dans clasic, modernist, liric şi nu numai reproduce perfect originalul lui Shakespeare, care trăieşte din alternanţa scenelor tragice şi comice. O producţie care captează de la primul la ultimul minut, inclusiv scenele de moarte. În cele din urmă, Shigeyuki Kondo şi ceilalţi doi protagonişti sunt îndelung răsplătiţi cu aplauze”, a scris presa de peste hotare.

Alţii sunt de părere că montarea opulentă a baletului de dans clasic a făcut ca scenariul la „Romeo şi Julieta” să semene cu un film sau cu o pictură renascentistă magnifică, extraordinară.

Artiştii constănţeni se vor întoarce acasă chiar în ziua de 31 decembrie, urmând ca după aceea să beneficieze de o scurtă vacanţă. Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” îşi reia spectacolele în data de 12 ianuarie, ora 18.30, cu spectacolul „A whole new world”, care va cuprinde o serie de şlagăre din repertoriul internaţional. Apoi, sâmbătă, 13 ianuarie, de la aceeaşi oră, urmează „O sole mio”.

Ultimele articole