Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

„Forţa Destinului”, patru nominalizări la Gala Premiilor Operelor Naţionale

Ştire online publicată Miercuri, 06 Decembrie 2017. Autor: Mirabela ŞERBĂNESCU

Veste bună pentru Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”. Instituţia de cultură constănţeană a primit patru nominalizări la cea de-a V-a ediţie a Galei Premiilor Operelor Naţionale, care va avea loc, la Bucureşti, mâine, de la ora 19.00.

Nominalizările au fost obţinute cu spectacolul „Forţa Destinului”, de Giuseppe Verdi, a cărui premieră a avut loc anul trecut, la ediţia cu numărul 42 a Festivalului Internaţional al Muzicii şi Dansului.

„Forţa destinului” este o operă în patru acte, după un libret de Francesco Maria Piave. Premiera operei a avut loc la Teatrul Imperial din Sankt Petersburg (Rusia), în ziua de 10 noiembrie 1862. O nouă versiune a operei, bazată pe un libret de Antonio Ghislanzoni, a fost prezentată la Teatro alla Scala din Milano pe data de 27 februarie 1869.

La Constanţa, regia artistică poartă semnătura lui Alice Barb, scenografia îi aparţine Mariei Miu, iar conducerea muzicală, lui Koichi Inoue din Japonia. Soliştii sunt: Akiko Hayakawa din Japonia, Ventseslav Anastasov din Bulgaria, Răzvan Săraru, Orest Pâslariu şi Alina Dragnea din Bucureşti, Constantin Acsinte, Marius Eftimie, Gabriela Dobre, Laurenţiu Severin, Andrei Băican, Iulian Bratu. Maestru cor este Adrian Stanache.

Ultimele articole