Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

„Aida“ de Verdi deschide, sâmbătă, seria spectacolelor din cadrul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului

Publicat in: 02 Noi 2017

Spectacolul de operă „Aida“, realizat după muzica lui Giuseppe Verdi, este cel care va deschide sâmbătă, de la ora 18:30, Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului. La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța repetițiile sunt în toi. Consultantul artistic al instituției de cultură, Mircea Tegzeșiu, ne spune care este atmosfera pe scenă cu trei zile înainte de începerea acestui eveniment aflat la cea de –a 43- a ediție.

 

A început numărătoarea inversă până când „Aida“ lui Verdi va răsuna la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța. Până sâmbătă, la ora 18:30, când se deschide oficial Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului repetițiile vor fi în forță. Consultantul artistic al instituției de cultură, Mircea Tegzeșiu ne anunță care sunt invitații ce vor da glas personajelor din drama romantică, compusă de Verdi în 1870, la insistențele guvernului epitean, cu ocazia inaugurării unui nou teatru în Cairo.

„Se muncește, se muncește intens pentru primul spectacol al festivalului care va fi opera «Aida» de Giuseppe Verdi. O operă care necesită o muncă destul de asiduă. Avem invitați importanți din țară, printre care este vorba despre soprana Anda Pop de la Opera din Brașov, Andrada Ioana Roșu de la Opera din Cluj, Vasile Chișiu din Germania și toate acestea se vor drege sub atenta conducere muzicală a maestrului Gheorghe Stanciu. Este o operă ce necesită o muncă intensă și toate compartimentele sunt solicitate la maximum. Mă refer la orchestră, cor, soliști și așa mai departe, plus figurație“, descrie Mircea Tegzeșiu atmosfera dinaintea ultimelor 48 de ore până la debutul Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

Spectacolul implică o desfășurare impresionantă de forțe. Vor fi pe scenă, în total, 170 de oameni, o explozie de energie și de talent, completează Mircea Tegzeșiu.

Duminică, 5 noiembrie, tot la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța suntem invitați la Spărgătorul de nuci, de Ceaikovski. Toate spectactacolele din cadrul festivalului printre care „Carmen“, „My Fair Lady“, „Boema“, „Traviata“, „Zorba“ sau „Muze la Pontul Euxin“ vor începe de la ora 18:30 de minute.

Ultimele articole