Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Patru seri de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ – 60 de ani de existenţă a Operei constănţene

ziuaconstanta.ro

Mirela STÎNGĂ

Săptămâna aceasta, evenimentele organizate şi găzduite de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ se desfăşoară sub genericul „60 de ani de existenţă a Operei constănţene“. Vor fi patru seri speciale, cu momente deosebite, cu evocări, surprize, recitaluri şi spectacole de calitate: operetă, balet şi operă. 

Emoţii alături de Aida Abagief 

Seria evenimentelor aniversare se deschide în această joi, de la ora 18.00, cu un moment emoţionant închinat sopranei

Aida Abagief

, organizat de ZIUA de Constanţa, care va urca pe scenă alături de invitaţii săi. Cu acest prilej, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski“, publicul va putea admira expoziţia documentară cu fotografii, afişe şi caiete-program pe care soprana le-a donat cotidianului ZIUA de Constanţa. Expoziţia este parte componentă din amplul fond documentar online „Dobrogea de ieri şi de astăzi“, pe care publicaţia îl va dărui în curând cititorilor săi, alături de alte fotografii de presă, ilustrate, cărţi vechi despre Dobrogea, facsimile, hărţi, manuscrise, afişe.

Seară de mai cu parfum de „Liliac“

Întâlnirea cu soprana Aida Abagief prefaţează spectacolul de operetă „Liliacul“, de Johann Strauss, programat de la ora 19.00, sub bagheta maestrului Radu Ciorei. Rolul lui Frosch va fi interpretat de fostul partener de scenă al Aidei Abagief Florin Diaconescu, din Bucureşti. Alături de acesta, pe scenă vor urca alţi invitaţi din capitală – soprana Doina Scripcaru, baritonul Stefan Popov, basul Orest Pîslariu şi tenorul Daniel Madia, din Iaşi – tenorul Cosmin Marcovici, dar şi artişti lirici tomitani – soprana Laura Eftimie, mezzosopranele Lucia Mihalache şi Gabriela DobreRobert Safta. „Liliacul“ este spectacolul cu care Opera constănţeană, înfiinţată în toamna lui 1957, ca secţie a Teatrului de Stat, îşi începea existenţa.

Amintiri şi recunoştinţă 

Al doilea moment special al săptămânii aniversare este programat vineri, 12 mai, de la ora 17.00, la Teatrul „Oleg Danovski“. În cadrul unui spectacol deosebit, artiştii care au cântat pe scena tomitană de-a lungul a şase decenii vor fi evocaţi şi celebraţi. Soliştii serii vor fi îndrăgiţii artişti lirici ai teatrului Elena RotariStela SîrbuLaura EftimieSmaranda Drăghici, Lucia Mihalache, Mihaela IonescuIonela DumaRăzvan SăraruDoru IfteneMarius Eftimie şi Laurenţiu Severin, alături de care se vor afla pianistele Silvia Ţigmeanu, Natalia Gribinic şi Andrada Ștefan.

Pe urmele „Cenuşăresei“, în paşi de dans

Seara de sâmbătă este dedicată unei poveşti nemuritoare, ce va fi „spusă“ în paşi de dans: „Cenuşăreasa“, pe muzica lui Sergei Prokofiev şi Jules Massenet, în coregrafia lui Horaţiu Cherecheş. Frumoasa poveste, dedicată şi celor mari, dar şi celor mici, îi va aduce pe scenă, sâmbătă, de la ora 19.00, pe: Amalia Mîndruţiu, Adrian Mihaiu, Mayu Takahashi, Laima Costa, Ayaka Kishi,Mihai Pâslaru,Steward Douglas, Jin Mizutani, Shigheyuki Kondo şi Francesco de Benedictis.

 „Lucia di Lammermoor“ îşi deapănă povestea 

Seria evenimentelor dedicate celor şase decenii de existenţă a Operei constănţene se va încheia duminică, 14 mai, de la ora 19.00, cu emoţionantă operă „Lucia di Lammermoor“, de Gaetano Donizetti, sub bagheta maestrului

Gheorghe Stanciu, avându-i în distribuţie pe Smaranda Drăghici, Doru Iftene,Vasile Chişiu, din Bucureşti, Mihai Irimia, din Braşov, Constantin Acsinte, Gabriela Dobre şi Mădălin Băldău.

  Biletele pentru fiecare dintre cele patru seri de spectacole ale Teatrului „Oleg Danovski“ au preţuri de: 20 de lei, 25 de lei, 30 de lei, 40 de lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ. Copiii şi elevii, pe baza carnetului de note vizat la zi, vor plăti pe un bilet doar 8 lei. Tichetele la preţuri promoţionale sunt puse în vânzare şi pentru studenţi şi pensionari, pe baza carnetului de student vizat la zi, respectiv a talonului de pensie.

Sursă foto: ZIUA de Constanţa

Ultimele articole