Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski Constanţa

Ministerul Culturii și Identității Naționale

Contact

Adresă:Str. Mircea cel Bătrân, nr. 97, Constanța, România

+

Debut cu emoţii „Elixirul dragostei”, armonie pe scenă şi în familie

Luni, 21 Ianuarie 2013

Mirela STÎNGĂ (mirela.stinga@telegrafonline.ro)

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” le-a propus iubitorilor muzicii, sâmbătă seară, să descopere farmecul „Elixirului dragostei”, un spectacol deosebit, pe muzica lui Gaetano Donizetti, sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu. Antrenant, degajând optimism, la fel ca toate evenimentele aflate pe agenda instituţiei de cultură în luna ianuarie, „Elixirul dragostei” donizettian a fost primit cu bucurie de către melomanii constănţeni de toate vârstele, inclusiv copii – atenţi la muzică, dar şi la acţiunea de pe scenă.

Debutul pe scena constănţeană al sopranei Laura Eftimie, în rolul Adinei, a fost un succes. Acesta a putut fi „măsurat” prin aplauzele sincere ale publicului, numărul mare de flori primite şi „asaltul” celor care, după căderea cortinei, au dorit să facă o fotografie alături de soprană. „Sesiunea foto” din culise, la care au participat, la început, toţi soliştii din distribuţie a depăşit mai bine de jumătate de oră, printre admiratori aflându-se şi elevi de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”.

Poate că dezinvoltura cu care soprana şi-a interpretat rolul s-a datorat şi echipei cu care a împărţit scena: soţul său, baritonul Marius Eftimie – infatuatul Belcore, tenorul Doru Iftene – îndrăgostitul Nemorino, baritonul Cătălin Ţoropoc – şarlatanul „doctor” Dulcamara şi Mihaela Ionescu – Gianetta. „Rolul Adinei a fost o provocare pentru mine. A necesitat mult studiu şi muncă. Soţul meu mi-a fost partener, cu Doru (n.r. Doru Iftene) suntem colegi şi prieteni, am fost colegi şi în facultate, iar cu Cătălin (n.r. Cătălin Ţoropoc) de asemenea. Suntem toţi foşti studenţi ai Facultăţii de Arte din Constanţa”, a spus tânăra soprană Laura Eftimie. „M-am bucurat de prezenţa publicului, a foştilor mei profesori: Georgeta Stoleriu, Nicoleta Ardelean, Ioan Ardelean, Silvia Ţigmeanu”, a mai spus Laura Eftimie.

„A fost minunat. Am avut o companie extraordinară, cred că aţi observat jocul de cuvinte, eu, Iftene, colegii mei Eftimie. Ne-am simţit extraordinar. Ne-am bucurat de publicul extrem de cald din această seară”, a spus, la finalul spectacolului, tenorul Doru Iftene. O plăcută coincidenţă a făcut ca acest spectacol să aibă loc chiar în ajunul praznicului Sfântului Eftimie cel Mare.

Spectacolul, savuros precum vinul de Bordeaux pe care Dulcamara îl vinde şi îl recomandă îndrăgostitului Nemorino ca fiind „elixirul dragostei”, a fost bine primit de public, nelipsind aplauzele la scenă deschisă. Regia artistică a spectacolului este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia îi aparţine lui Cătălin I. Arbore.

Ultimele articole